Ana Sayfa Duyurular Belediye Başkanlıkları doğrudan üretici ve üretici örgünlerinden patates alımlarına başladı

Belediye Başkanlıkları doğrudan üretici ve üretici örgünlerinden patates alımlarına başladı

488
0

İLK ALIMLAR NİĞDE VE NEVŞEHİR’DE BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda, patateste yaşanan talep düşüklüğünden üreticilerin olumsuz etkilenmemesine yönelik olarak Belediye Başkanlıkları doğrudan üretici ve üretici örgünlerinden patates alımlarına başladı. İlk alımlar ise patates üretiminin yoğun olarak yapıldığı ve doğal olarak depolandığı Niğde ve Nevşehir’de başladı.

Dünyanın önemli patates üreticisi ülkelerinden biri olan ve kendi ihtiyacının üzerinde patates üreten Türkiye’de, 2019 yılında 4.979.824 ton olan patates üretimi, 2020 yılında % 4,4 artış ile 5.200.000 tona yükseldi.

Yeterlilik oranı %100’ün üzerinde olan ve 2020 yılında 124 bin ton patates ihraç eden ülkemizde, pandemi süreci sebebiyle otel, lokanta vb. toplu tüketim yerlerinde yaşanan talep daralması nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda patates satışları gerilemiştir.

Üretimin geçen yıla göre artmasına karşılık yaşanan talep düşüklüğü ülkemizdeki stok miktarını yükseltmiştir. Bu durumun çiftçilerimizi olumsuz etkilememesi için Tarım ve Orman Bakanlığımızın yönlendirmesiyle Belediye Başkanlıklarımızca doğrudan üreticilerimizden ve üretici örgütlerimizden olacak şekilde alım yapılmaya başlandı.

Belediyelerimizin yaptığı alımlar, patates üretiminin büyük ölçüde yapıldığı ve doğal şekilde depolandığı Niğde ve Nevşehir illerimizde başlatıldı.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığınca, yurtiçi ve yurtdışı patates piyasaları yakından takip edilerek ihracatı artıracak çalışmalar yürütülmektedir.


Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığ
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikErtelenen sigorta primleri ne zaman gider yazılır?
Sonraki İçerikTürkiye’nin ham çelik üretimi 2020 yılının Aralık ayında 2019 yılının aynı ayına göre %17,7 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz