Ana Sayfa Vergi Hesap dönemi içerisinde e-defter kullanmaya başlayan firmaların defter yevmiye numaraları kaçtan başlamalıdır?

    Hesap dönemi içerisinde e-defter kullanmaya başlayan firmaların defter yevmiye numaraları kaçtan başlamalıdır?

    982
    0
    Şirketimiz dönem ortasında eylül ayı başı itibariyle gönüllü e deftere geçmiştir. İlk 8 ay kâğıt defterimiz mevcuttur. Ancak bu ay eylül e defter ve beratımızı yükleme aşamasında, devir ile ilgili tereddüte düştük.  Acaba e-defteri bağımsız mı olacaktır. Kâğıt defterde ağustos sonu kapanışlar yapılıp, eylül e deftere 1 no’lu fiş açılış kaydı mı yapılmalıdır?

    Hesap dönemi içinde geçişlerde ilk e-defterin yevmiye madde numarası 1’den başlamalıdır.

    Önceki dönemlerin (kâğıt defterin) kapanış tasdiki yapıldığı için kapanışı yapılan defterin numarası devam ettirilmeyecektir.


    Temmuz 2020 dönemi olarak e-fatura kullanmaya başlanmış olup, 2021 Ocak ayından itibaren de e-defter kullanmaya başlayacağız. Satış hasılatımız 25 milyon altındadır. Bu durumda zorunlu e irsaliye uygulamasına ne zaman geçiş yapmamız gereklidir?

    25 Milyonu aştığınız tarihten itibaren e-irsaliye kullanacaksınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBorçlanarak emekli olacaklara kamu bankaları kredi verecek
    Sonraki İçerik2021 yılında zorunlu fatura düzenleme sınırının tutarı, 1.400 TL’den 1.500 TL’ye çıkarıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz