Ana Sayfa Muhasebe

    E-fatura kapsamında olmayan firma, e-fatura kapsamında olan firmaya fatura düzenleyeceği zaman normal kâğıt fatura mı düzenleyecek yoksa gib portal dan e arşiv fatura mı düzenlenmelidir?

    978
    0

    E-fatura mükellefi olmayan bir firmaya (5.000-30.000 TL sınırından dolayı e arşiv fatura mükellefi) e- fatura düzenlenmiş. Bu fatura kabul edilir mi yoksa iptal edilip e-arşiv mi düzenlenmesi gerekir?

    5.000 TL üzerinde bir tutar için kâğıt fatura düzenlenmiş.

    Faturayı düzenleyen firma 5.000 TL üzeri faturaların Kasım sonuna kadar kâğıt fatura olarak düzenleneceğini savunuyor ve bu faturayı iptal etmek istemiyor. Böyle bir uzama var mıdır?

    E-fatura mükellefi olmayan bir mükellefe e-fatura sistemsel olarak düzenlenemez. E-fatura mükellefi, e-fatura mükellefi olmayana düzenleyeceği faturayı e-arşiv fatura olarak düzenlemelidir.

    E-fatura kapsamında olmayan firma, e-fatura kapsamında olan firmaya fatura düzenleyeceği zaman normal kâğıt fatura mı düzenleyecek yoksa gib portal dan e arşiv fatura mı düzenlenmelidir?

    İlgili mevzuata göre; Fatura düzenleyeceği mükellef Vergi mükellefi olduğundan, 5bin TL üzeri (vergiler dahil) düzenleyeceği faturaları GİB portal üzerinden düzenlemelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığının Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar 133 kooperatifin 143 projesi için destekleme kararı alındı
    Sonraki İçerikSanayi alanları ve OSB alanları demir yolu ağlarına bağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz