Ana Sayfa Duyurular 7326 Sayılı Kanun Uygulamaları Kapsamında Form Ba ve Form Bs Bildirimlerine İlişkin...

7326 Sayılı Kanun Uygulamaları Kapsamında Form Ba ve Form Bs Bildirimlerine İlişkin Duyuru

372
0

BazıAlacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin 7326 sayılıKanunun İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi başlıklı6/1 ve 6/2 maddeleri kapsamında yapılacak başvurular hakkında 7326 sayılıKanun Genel Tebliği (Seri No:1) ile düzenlemeler yapılmış olup, ilgili Genel Tebliğin VI-İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesine İlişkin Hükümler başlıklıbölümde yapılan açıklamalar çerçevesinde; Ba formunun “Soyadı/AdıUnvanı” bölümüne “Muhtelif Satıcılar (7326 sayılıKanun Madde 6/1)”, “Vergi Kimlik Numarası” bölümüne (3333 333 333), Bs formunun “Soyadı/AdıUnvanı” bölümüne “Muhtelif Alıcılar (7326 sayılıKanun Madde 6/2)”, “VergiKimlik Numarası” bölümüne (4444 444 444); yazılabilmesi için Beyanname Düzenleme Programında (BDP) değişiklik yapılmıştır. Bu bildirim formlarınıvermesi gereken tüm mükelleflerin güncel Beyanname Düzenleme Programınıbilgisayarlarına indirip yeniden kurmalarıgerekmektedir.


Kaynak: GİB / TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFilyasyon ekipleri tarafından karantinada kalması istenilen personel için işveren SGK’ya bildirim yapmalı mıdır?
Sonraki İçerik65 Yaş ve Üstünde Olanlar veya Kronik Rahatsızlığı Bulunanlar ile Beyannameleri Bu Kişiler Tarafından Verilenler Beyannamelerini Mali Tatilden Sonra Verebilirler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz