Ana Sayfa Vergi 7326 sayılı kanun kapsamında sadece matrah artışı yapabilir miyiz?

    7326 sayılı kanun kapsamında sadece matrah artışı yapabilir miyiz?

    7326 Sayılı kanun matrah artışı

    536
    0

    Sadece kurumlar vergisi yönünden artırım yapmak istiyoruz. Şirket inşaat firması. İlgili yılların bazı ayların da hesaplanan KDV yoktur. Böyle olunca KDV yönünden de artırım zorunlu mudur?

    Böyle bir zorunluluk yok Sadece Kurumlar vergisini artırabilirsiniz.

    Danışman sorum şu 2017 ve 2018 yıllarında işletme defterine tabi bir mükellef 2019 yılı itibari ile bilanço usulüne geçti 7326 sayılı kanun gereği gelir vergisi ve KDV yönünden matrah artırımı yapacağız. 2017 ve 2018 yılları için ayrı 2019- ve 2020 yılları için ayrı beyannamemi vereceğim?

    Aynı beyanname üzerinden işletme ve bilanço seçenekleri işaretlenerek beyanda bulunulur. Beyanname formatını inceleyiniz.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    Kanun No: 7326 

    Kabul Tarihi : 3/6/2021

    MADDE 5 – (1) Mükellefler, bu fıkrada belirtilen şartlar dâhilinde gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını artırarak bu maddede belirtilen süre ve şekilde ödemeleri halinde, kendileri hakkında artırımda bulunulan yıllar için yıllık gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin olarak bu vergi türleri için daha sonra başka bir tarhiyat yapılmaz.

    a) Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri vermiş oldukları yıllık beyannamelerinde (ihtirazi kayıtla verilenler dâhil) vergiye esas alınan matrahlarını, 31/8/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil), 2016 takvim yılı için %35, 2017 takvim yılı için %30, 2018 takvim yılı için %25, 2019 takvim yılı için %20, 2020 takvim yılı için %15 oranından az olmamak üzere artırırlar.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7326 sayılı kanun kapsamında hiç kira geliri beyanında bulunmayan bir mükellef kira geliri beyanı verebilir mi?
    Sonraki İçerikMotosiklet sürücüsüne ödenen sponsorluk bedeli gider olarak kayıtlara alınır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz