Ana Sayfa Vergi 7326 sayılı kanun kapsamında değer artışı beyannamesini ne zamana kadar verebiliriz?

    7326 sayılı kanun kapsamında değer artışı beyannamesini ne zamana kadar verebiliriz?

    (1) Yeniden değerleme, uygulamadan yararlanma hakkını haiz mükelleflerin 9/6/2021 tarihi itibarıyla yasal defter kayıtlarında yer alan iktisadi kıymetler ve varsa bunlara ait amortismanlar esas alınmak suretiyle 31/12/2021 tarihine kadar yapılabilecektir. 

    407
    0

    7326 yeniden değerleme değer artış vergisi beyannamesini 25.01.2022 tarihine kadar verebiliyor muyuz? Kanunda 31.12.2021 değerleme yapılır izleyen ayın 25 ine kadar beyanname verilir diye yazıyor. İzleyen aydan kasıt nedir?

    Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 530) Yeniden değerleme yapılabilecek süre MADDE 8 

    (1) Yeniden değerleme, uygulamadan yararlanma hakkını haiz mükelleflerin 9/6/2021 tarihi itibarıyla yasal defter kayıtlarında yer alan iktisadi kıymetler ve varsa bunlara ait amortismanlar esas alınmak suretiyle 31/12/2021 tarihine kadar yapılabilecektir. 

    (2) Bahse konu uygulamadan yararlanılması için, söz konusu tarihe kadar yeniden değerleme işleminin yapılması ve değer artışına ilişkin verginin de yeniden değerleme işleminin yapıldığı tarihi izleyen ayın son günü (31/01/2022) akşamına kadar beyan edilip, üç eşit taksitte (ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler sırasıyla beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere) ödenmesi zorunludur.


    BENZER İÇERİKLER

    7326 sayılı kanuna göre yeniden değerleme hangi tarihe kadar yapılmalıdır?
    Ticari olarak alınan taşınmazlar için 7326 sayılı kanun kapsamında yeniden değerleme yapabilir miyiz?
    7326 sayılı kanun kapsamında firma aktifine kayıtlı arsa ve binalara yeniden değerleme yapabilir miyiz?
    7326 sayılı kanun kapsamında stoktaki ürünler için yeniden değerleme yapabilir miyiz?
    7326 sayılı kanun kapsamında aktifte bulunan taşınmazlar için yeniden değerleme yapabilir miyiz?
    7326 sayılı kanun kapsamında yeniden değerleme sonucunda çıkan vergi ödenmezse yeniden değerleme iptal olur…
    Yeniden değerleme yapabilecek mükellefler (7326/11)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFolklorik bez bebek faaliyetinden dolayı esnaf muaflığından yararlanıp yararlanmayacağı
    Sonraki İçerikVERBİS’e kimler kaydolmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz