Ana Sayfa Duyurular 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu 2. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 31 Mart...

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu 2. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 31 Mart 2021

518
0

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksitinin ödeme süresi 31 Mart 2021 Çarşamba günü sona ermektedir.

Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi gerekmektedir.

Mükelleflerin, taksitli ödeme seçeneğini tercih etmiş olması durumunda, ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, kalan taksitlerin tamamının ikinci taksit ödeme süresi içinde (1-31 Mart 2021) ödenmesi durumunda;

  • Yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacaktır.
  • Hesaplanan Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) tutarı üzerinden %50 oranında indirim yapılacaktır.
  • İdari para cezası aslından %12,5 oranında indirim yapılacaktır.

Ayrıca, mükelleflerin peşin ödeme seçeneğini tercih etmesi ve süresinde ödenmemesi (1 Ocak-1 Mart 2021) veya eksik ödenmesi durumunda; peşin ödeme tutarı ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte en geç ilk taksiti izleyen ay sonuna kadar yani 31 Mart 2021 tarihine kadar ödenmesi durumunda Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı devam edecektir.

Ödemelerinizi;

  • İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından (Google Play (Android), APP Store (IOS), APP Gallery (Huawei)),
  • gib.gov.tr adresinde yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,
  • Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,
  • Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,
  • PTT şubelerine,

yapabilirsiniz.

Pandemi nedeniyle ödemelerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılmasını tavsiye ederiz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

7256 Borcunu ödemek için tıklayınız.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGenç Girişimcilerde Kazanç İstisnası Uygulaması
Sonraki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2021 Ocak sonunda 2020 yıl sonuna göre % 2,3 oranında arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz