Ana Sayfa Vergi 7256 Sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilen borçların ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerekiyor...

    7256 Sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilen borçların ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi gerekiyor mu?

    7256 Sayılı Kanun kapsamında vergi ve sgk taksitlerinin yanında cari borçların ödenmemesi yapılandırmayı bozar mı?

    558
    0

    7256 sayılı kanun ile yapılandırdığımız 2020 yılı geçici vergilerimizi o yıla ait gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edebilir miyiz?

    7256 SAYILI YASAYA GÖRE YAYIMLANAN GENEL TEBLİĞİ DE AŞAĞIDAKİ İFADELER YER ALMAKTADIR. 

    “Geçici vergilerin yıllık gelir ve kurumlar vergisinden mahsup edilebilmesi için mahsup tarihi itibarıyla ödenmiş olması gerekmektedir. 7256 sayılı Kanuna göre geçici vergilerin yapılandırılmış olması bu vergilerin ödendiği anlamına gelmeyecektir. Bu nedenle, yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamesinde Kanun kapsamında yapılandırılmış ancak ödenmemiş geçici vergi asıllarının yıllık gelir veya kurumlar vergisine mahsup edilmesi mümkün olmayacaktır. 

    Ancak, yapılandırılmış ve yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesinden önce ödenmiş olan geçici vergilerin, yıllık gelir veya kurumlar vergisinden mahsup edileceği, ödenmemiş geçici vergi asıllarının ise terkin edileceği tabiidir.””


    7256 sayılı yasaya göre vergi borçlarını yapılandıran mükellefler cari vergi borçlarını vadesinde ödemek zorunda mı? 

    7256 sayılı kanuna göre yapılandırma taksitleri için Cari dönem borcunun süresinde ödenip ödenmesini önemi yoktur. Önemli olan ilk 2 taksitin süresinde ödenmesidir. Ödenmeyen cari dönem borcunun ödenmemesi yapılandırmayı bozmaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞubat ayının tamamında ücretsiz izinli olan bir çalışanın İŞKUR ödemeleri kaç gün üzerinden yapılmıştır?
    Sonraki İçerikEczacılar, banka ve sigorta şirketlerine düzenleyecekleri reçete bedeli için tevkifatlı fatura düzenleyecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz