Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?

    516
    0
    A firmasında çalışan biri için kasım ayında 7252 nolu teşvikten yararlanmak istiyoruz. (Sistemden bakıldığında yararlanma hakkımız var). Fakat bu sigortalının kasım ayında başka işverene ait işyerinde 3 gün sigortalı olmasından dolayı (kasım ayında giriyor 3 gün sonrasında çıkışı yapılıyor) A Firmasının teşvikten yararlanma hakkı gider mi?

    7252 sayılı teşvikle Yapılan düzenlemeyle;

    Özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların işyerindeki kısa çalışmasının sona ererek aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri,

    Nakdi ücret desteğinden yararlanılması ve nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalı için haftalık normal çalışma süresine dönülmesi,

    Durumunda özel sektör işverenlerine bu sigortalılardan dolayı 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle, kısa çalışma ödeneği/nakdi ücret desteği alınan aylık ortalama gün sayısı kadar, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan işçi ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında prim desteği sağlanacaktır. Ortalama işçi kavramı bulunmamaktadır.


    Firmamız 23 Mart ile 22 Haziran 2020 tarihleri aralığında KÇÖ’den faydalandı. 7252 sayılı normale dönüş teşviğinden 2020/08-09 aylarında yararlandı. Teşvik süresinin 6 aya uzatılmasından dolayı sistemde kontrol ettiğimizde personellere 10-11-12 aylara teşvik vermektedir. Teşvikten faydalanma sürelerimiz SGK işveren ekranına yansıdığından 11 ve 12. ay bildirimlerimizi 7252 teşvikli olarak verebilir miyiz?
    7252 teşviğinin 6 ay süre uzatım kararı 10. ay bildirge verilme süresinden sonra kanunlaştığı için 10.ay teşviğinden yararlanamadık. Bu dönem için düzeltme bildirgesi yoluyla mı teşvikten faydalanabiliriz? Yoksa SGK’nın düzeltmeleri otomatik olarak yapacağına dair çalışma var mı?

    7252 sayılı teşvikten yararlanabilirsiniz.

    Destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanamayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla, bu talepler işleme alınacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsgari Ücret 2021 ne oldu?
    Sonraki İçerikSermaye Kaybı Olan veya Borca Batık Şirketler İçin Kolaylık

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz