7252 teşvikten yararlanacak olan personel ay içerisinde 14 gün raporlu. 24 gün teşvik hakkı var. Sgk bildirimi ne şekilde olmalıdır?
Rapor onaylanmalıdır.
Puantaj işlemlerinde;
-Teşvik Başlangıç Tarihi Kısa Çalışma veya Ücretsiz izin bitiş tarihine ve tebliğdeki şartlara göre otomatik olarak gelmektedir.
-Buraya Tıklayınız yazısı ile aynı şartları sağlayan personeller seçilir.
-Gün sayıları ve hesaplamaları tutan personellerde Puantaj Gün sayıları otomatik olarak gelir
-Ayrı ayrı gün sayıları var ise manuel olarak yazılır. Onaylanan rapor gibi.
7252 sayılı kanundan 3 ay süre ile yararlanılacak gün sayısı ayrı ayrı manuel olarak yazılır ve Puantajları Kaydet butonuna basılır.
**Puantajları kaydettikten sonra bordroları tekrar hesaplamanız gerekecektir.
Hesaplama sırasında eğer 7252 kanun numarası günü girilmiş ise personelin kanun numarasına bakılmaksızın kanun no 7252 olarak hesaplanacaktır. 7252 dışında kalan günler için kanun numarası 00000 olarak MUHSGK (ebildirge) bildirimi otomatik oluşturulacaktır.
** Kaydetme işlemi sonrası düzenleme butonu Yeşile dönecektir.
7252 sayılı yasa sgk prim desteği ile ilgili LUCA dan hazırlayıp gönderdiğim ve halen onaylamadığım ağustos ayı gib’de oluşan sgk prim hizmet listesinde 7252 ve 0000 kanun kodu ile iki ayrı hizmet listesi ile gib sisteminde görünmektedir. Başka bir meslek mensubu arkadaşım tek bir kanun numarası ile (7252) bildirimde bulunduklarını ve bu kanun numarası ile gönderim yaptıklarında hizmet listesinde her ne kadar 30 gün ve buna karşılık PEK kazancı bildirimde bulunmulmuş olsa da teşvik gün sayısı düşüp kalan gün kadar tahakkuk çıktısı aldıklarını bildirmektedir. Luca nın bu uygulaması ile iki kanun numarası ile ayrı yarı eksik gün nedenleri ile bildirimde bulunulmasının sakıncalı mıdır?
Hesaplama sırasında eğer 7252 kanun numarası günü girilmiş ise personelin kanun numarasına bakılmaksızın kanun no 7252 olarak hesaplanacaktır.
7252 dışında kalan günler için kanun numarası 00000 olarak MUHSGK (ebildirge) bildirimi otomatik oluşturulacaktır.
Kaynak: İSMMMO Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.