Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir firma aynı dönemde nakdi ücretsiz desteğinden...

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir firma aynı dönemde nakdi ücretsiz desteğinden faydalanabilir mi?

    Aynı ayda hem NÜD hem de 7252 teşvikinden yararlanılamaz. 

    540
    0
    Kısa çalışma uygulaması ile ilgili yasal düzenleme 4857 sayılı iş kanunun 24, 25, ve 40. maddelerinde düzenlenmiştir. Söz konusu kanunun 40. Maddesine göre 24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir. 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunun geçici 10. Maddesine göre ücretsiz izne gönderilen personellere yine aynı kanunun geçici 24. Maddesi hükmüne göre ödenen ücretsiz izin ödeneğinin, tıpkı kısa çalışma uygulamasında olduğu gibi ilk bir haftalık ücretin yarısını işveren mi ödemek zorundadır? 

    Nakdi ücret desteği uygulamasında ilk yedi gün yarım ücret uygulaması bulunmamaktadır. Bu uygulama Kısa Çalışma Ödeneği için uygulanmaktadır. 


    İşçilerimiz nakit ücret desteğinden yaralanıyordu. 2021 ocak dönemine kadar 7252 sayılı kanun tanımlaması yaptık. Şimdi işlerimiz azaldığından Ocak döneminde tekrar nakdi ücret desteğine başvuru yaptığımız da aynı dönem hem 7252 sayılı kanun hemde nüd desteğinden yararlanamazsınız diye uyarı vermektedir. Ne yapmamız gerekiyor?

    Aynı ayda hem Nüd hem de 7252 kullanılamamaktadır. 

    Normalleşme teşviki kapsamında işlem gören bir sigortalının, tekrardan Kısa çalışma/nakdi ücret desteği uygulamasından yararlanmaya başlaması durumunda teşvik durdurulur.

    Bu durumda sigortalı KÇÖ/NÜD almaya başlar. Sigortalının KÇÖ/NÜD uygulaması sona erdiğinde sigortalı kalan süre kadar normalleşme teşvikinden yararlandırılabilir. 

    Normalleşme teşviki KÇÖ/NÜD uygulamalarının sonlandırıldığı ayı takip eden aydan itibaren başlatılmaktadır ve 3 ay olarak uygulanmaktadır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikStopajlı fatura nasıl düzenlenir?
    Sonraki İçerikVefat eden gelir vergisi mükellefinin gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar bildirilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz