Ana Sayfa SGK 7252 Sayılı SGK teşvikinden Aralık ayı bildirgesini beyan ederken faydalanabilir miyiz?

    7252 Sayılı SGK teşvikinden Aralık ayı bildirgesini beyan ederken faydalanabilir miyiz?

    557
    0
    13 çalışanı olan bir firmanın üç çalışanı 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanmaktadır. 5/2020 döneminde 5510 çalışanlarından birinin maaşı primler nedeniyle tavan ücretini geçmiş ve bu nedenle tavan ücret kadar sgk bildirgesi verilmiştir. 06/2020 döneminde tavan ücreti geçen kısım için personelin ücretine ilave edilmesi gereken tutar sehven ilave edilmemiştir. Durumu dönem sonu çalışmalarında tespit ettik. Şimdi 06/2020 için ek bildirge vereceğim. Ancak endişemiz aynı dosyada çalışan üç işçi için geçmişte faydalandığımız ve gelecekte de faydalanacağımız 27103 Teşviklerimiz iptal olur mu?

    Ek ve iptal vereceğiniz ay için teşvik iptal olur ödeme yapıldığında ise devam eder.


    01.04.2020 tarihinden itibaren kısa çalışma ödeneğinden yararlanan personeller 18.08.2020 tarihinden itibaren normal çalışma sistemine geçmişlerdir. 2020/09,10 ve 11. aylar 7252 sayılı yasanın prim teşvikinden yararlanılarak aylık prim hizmet bildirimleri verilmiştir. 2020/12 ve sonrası için 7252 sayılı yasanın prim teşvikinden yararlanabilir miyiz?

    E-sgk işveren sistemi teşvik tanımlama bölümünden 7252 sayılı teşvik sorgulaması yapınız eğer kullanımına ilişkin onay veriliyorsa kullanabilirsiniz. 

    Kısa çalışma/nakdi ücret desteği uygulamasından yararlanmaya başlama nedeniyle destek uygulaması kesilmişse söz konusu uygulamalardan yararlanma süresi sona erdiğinde kalan süre kadar destekten yararlanılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinde geçen süreler işsizlik ödeneği süresini aşabilir mi?
    Sonraki İçerik6111, 27103 ve 17103 sayılı SGK teşvikinden yararlanacak personel sayısı nasıl hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz