Ana Sayfa Vergi 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Asılları Tamamen Ödenmiş Vergiler İçin Hesaplama Nasıl...

    7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Asılları Tamamen Ödenmiş Vergiler İçin Hesaplama Nasıl Yapılacaktır?

    1291
    0

    7020 sayılı Yapılandırma Kanununun yayımlandığı 27.05.2017 tarihinden önce asılları tamamen ödenmiş vergiler üzerinden hesaplanmış gecikme zammı ve gecikme faizleri;
    1- Verginin vade tarihinden ödendiği tarihe kadar geçen süre için hesaplanan gecikme zammı yerine,
    2- Vergiye gecikme faizinin hesaplandığı süre dikkate alınarak, gecikme faizi yerine,
    Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacaktır.

    ***Yİ-ÜFE tutarının, Kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmesi hâlinde vergi aslına uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi aslına bağlı cezalar ile bu cezalara uygulanan gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

    ***Diğer taraftan, Kanunun yayımı tarihinden önce vergi aslının, vergi aslına uygulanan gecikme zammının, gecikme faizinin ve vergi cezalarının ödenmiş olması, başka bir ifadeyle, ödenmemiş kısmın sadece vergi cezasına uygulanan gecikme zammından ibaret olması hâlinde, herhangi bir şart aranmaksızın vergi cezalarına uygulanan gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecektir.

    Kaynak: Resmi Kanunu (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikUzlaşma Sağlanmış Kamu Alacakları, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikHakim Şirketlerde Karşılıklı İştirak Nedir? Neye Göre Belirlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz