Ana Sayfa Vergi 7.000 TL’yi aşan tutardaki tahsilat ve ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu...

    7.000 TL’yi aşan tutardaki tahsilat ve ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu kuyumcular içinde geçerli midir?

    534
    0

    Şirketimiz, kuyumcudan 8.000 TL Tutarında altın almış faturası kesilmiştir. Satıcı firma parayı nakden istemektedir. 7.000 TL’yi aşan tutardaki tahsilat ve ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu kuyumcular için yok mu?

    7.000 TL’yi aşan tutardaki tahsilat ve ödemelerin finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunluluğu kuyumcular içinde geçerlidir.


    Müşterimiz e-arşiv fatura kesen bir firmaya müşteri elden 10.000 TL nakit ödeme yapmak istiyor. Bu makbuz vermek sakınca oluşturur mu? Yoksa ödemenin banka kanalıyla olması gerekir?

    7.000 TL’nin üstündeki tahsilat ve ödemeler bankadan yapılması gerekir.


    Perakende kuyumcu çeyrek altın bozduğunda mal almış gibi oluyor. Burada da gider pusulası düzenliyoruz. 7.000 TL üzeri olunca bankadan ödenme zorunluluğu burada da var mı? Bir de kuyumculara yazar kasa düzenleme sınırı nedir?

    7.000 TL üstündeki işlemler için Banka kullanılması gerekir.

    Kuyumcuları 2021 yılı için ÖKC fişi düzenleme sınırı Normal sınır olan 1.500 TL’nin 3 katı 4.500 TL’dir.


    BENZER İÇERİKLER

    Bilezik satışlarında işçilik işlemi için KDV hesaplanmalı mıdır?

    Aldığı altın, gümüş gibi takı malzemelerini işlem yapmadan satışını yapan bir firma faturasında işçilik…

    Kuyumcular nihai tüketicilere e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?

    Kuyumcular bilanço usulüne tabi olarak mı vergi mükellefiyeti tahsis ettirmelidir?

    Kuyumcu dükkanımı kapattım. Stokta kalan altınları kendime mi fatura edeceğim?

    Yetki belgesi olmayan kuyum ticareti yapamayacak

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGalerici olan mükellefimizin özel matrahtan araç aldığında yüzde kaç olarak fatura kesilecektir?
    Sonraki İçerikGerçek kişi şahıs firmalarında veya Ltd şirketlerde sıfır veya 2. el araç alımında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz