Ana Sayfa Muhasebe 570 Geçmiş Yıllar Karları ve 580 Geçmiş Yıllar Zararları hesapları için Enflasyon...

    570 Geçmiş Yıllar Karları ve 580 Geçmiş Yıllar Zararları hesapları için Enflasyon Düzeltmesi Yapılacak Mı?

    1
    0

    2023 sonu 570 Geçmiş Yıllar Karları ve 580 Geçmiş Yıllar Zararları hesapları için Enflasyon Düzeltmesi Yapılacak Mı?

    Evet 31 Ağustos 2024 tarihli VUK 563 no.lu Tebliği uyarınca 2024 yılında enflasyon düzeltmesi yapmak zorunda olan işletmeler, 2023 sonundan 2024 yılına devreden her iki hesap için de enflasyon düzeltmesi yapmalıdır.

    ***

    İLGİLİ İÇERİKLER

    502 hesap sermayeye ilave edilebilir mi?

    6 Eylül 2024 Günü Sonuna Kadar Verilmesi Gereken 2024 II. Geçici. vergi Beyan ve Ödeme süresi 13 Eylül 2024 Tarihine Kadar Uzatılmıştır

    2023 Enflasyon düzeltmesi öncesindeki kar dağıtılabilir mi?

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHurda teslimlerinde KDV hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz