Ana Sayfa Muhasebe 549 Yenileme fonu için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    549 Yenileme fonu için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    3
    0
    Araç satışından doğan karı 549-Yenileme fonuna aktarmıştık. Aynı cins araç tekrar alınacağı için. Bu durumda 549 hesabına da enflasyon muhasebesi yapmamız gerekir mi?
    213 sayılı Kanunun 328 ve 329 uncu maddeleri kapsamında oluşturulan sabit kıymet yenileme fonu ile aynı Kanunun 325/A maddesi kapsamında ayrılan girişim sermayesi fonu Genel Tebliğde (Md.54/1 ikinci paragraf) sabit kıymet yenileme fonu gibi işleyişi gereği ilgili olduğu hesaplara aktarılarak kapatılması mümkün olan hesapların kapatılması durumunda, bunlara ait enflasyon fark hesaplarının işletmeden çekilmiş sayılmayacağı ve vergiye tabi tutulmayacağı belirtilmiştir.
    549 Hesap için düzelteme yapılacak karşı hesap 698 hesap olacaktır. 

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdenmemiş sermayeye enflasyon muhasebesi düzeltmesi yapılır mı?
    Sonraki İçerik296 Hesap için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz