Ana Sayfa Muhasebe 502 Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkı Hesabı için 30.06.2024 tarihinde enflasyon düzeltmesi yapılacak...

    502 Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farkı Hesabı için 30.06.2024 tarihinde enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    1
    0

    30 Haziran 2024 Tarihinde yapılacak enflasyon düzeltmesinde 502 Hesap için de enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    Evet 502 hesap için enflasyon düzeltmesi yapılmalıdır.

    31.12.2023 Tarihinden gelen 500 SERMAYE ve 502 SERMAYE DÜZELTMESİ OLUMLU FARKLARI hesapları için 30.06.2024 ve izleyen dönemlerde enflasyon düzeltmesi yapılacaktır. Bunlar parasal olmayan öz kaynak kalemleri içinde yer alır.

    Hem 500 SERMAYE hem de 502 SERMAYE DÜZELTMESİ OLUMLU FARKLARI hesapları için yapılacak E.D. 502 SERMAYE DÜZELTMESİ OLUMLU FARKLARI hesabına atılır.

    ÖRNEK HESAPLAMA ve YEVMİYE MADDELERİ

     

     


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTrendyol’dan satılan ürünün iadesi gider pusulası ile yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikArsa veya arazi alımları gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz