Ana Sayfa Vergi 462 sıra no.lu e-bilet tebliğinde e-biletin elektronik ortamında ve biletin kağıt ortamında...

462 sıra no.lu e-bilet tebliğinde e-biletin elektronik ortamında ve biletin kağıt ortamında teslimi arasındaki fark nedir?

462 sıra no.lu e-bilet tebliğinde e-biletin elektronik ortamında ve biletin kağıt ortamında teslimi arasındaki fark nedir?

665
0

462 sıra no lu Elektronik bilet   tebliğinin 7.maddesinin 2.fıkrası (Elektronik    biletin elektronik ortamda teslimi) ve 3.fıkrası (Elektronik biletin kağıt ortamda teslimi) arasındaki fark nedir?

 

Havayolu firması ilgili tebliğin 2.fıkrasında yer alan elektronik biletin elektronik ortamda iletim yöntemini seçmiş ise; elektronik ortamda düzenlenen biletler elektronik imza aracı ile imzalamak zorundadır. Fakat, ilgili tebliğin 3.fıkrasında yer alan elektronik biletin kağıt ortamda iletim yöntemi seçilmiş ise, bu biletlerin elektronik imza aracı ile imzalanması zorunluluğu bulunmamaktadır. Gerek elektronik iletim gerekse kağıt iletim yöntemi e-Bilet uygulamasının sınırları içinde değerlendirilmektedir.  Her iki uygulama da e-Bilet uygulamasıdır.

 

Elektronik iletim yöntemine göre iletilen bileti teslim alan mükellefler, söz konusu biletlerin elektronik ortamdaki halini (e-imzalı) tevsik edici belge olarak dikkate alacak ve bu bileti gider/maliyet unsuru olarak dikkate alacaklardır. Elektronik iletim yöntemine göre bilet iletilmiş olmakla birlikte alan taraf e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir mükellef değilse, e-Biletin (elektronik ortamdaki aslına uygun olması koşuluyla) kağıt çıktısını da tevsik edici belge olarak dikkate alabilecek ve gider/maliyet unsuru olarak kullanabilecektir. Kağıt iletim yönteminde; elektronik ortamda düzenlenmiş olan biletin oluşturulması aşamasında elektronik imza ile imzalanması zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu şekilde hazırlanan elektronik biletin kağıt çıktısının, e-Bileti alan mükellef tarafından VUK uyarınca tevsik edici belge olarak kullanılabilmesi için; kağıt çıktının hava yolu firmaları tarafından kaşe veya damga tatbik edilmesi, acenteler tarafından ise kaşe veya damga tatbiki ve imzalanması gerekmektedir


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVerbis sistemine Veri sorumlusu olan tüm tüzel kişilerin sicile kayıt olması gerekir mi?
Sonraki İçerikE-Bilet uygulamasında e-Bilet düzenleyen ve alan her iki taraf da e-Fatura mükellefi olması durumunda söz konusu e- Bilet e-Fatura olarak portal üzerinden alıcının e- Posta adresine gönderilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz