Ana Sayfa SGK 4/1-b emeklisi kişi kendi adına iş yeri açarsa emekli maaşı kesilir mi?

    4/1-b emeklisi kişi kendi adına iş yeri açarsa emekli maaşı kesilir mi?

    1
    0

    Emekli olan kişi şoför olarak emekli maaşı kesilmeden çalışmakta iken işyeri açılışı yapması halinde emeklilik maaşı kesilir mi?

    Sosyal güvenlik girişi bulunup da emekliliğinde 4/b sigortalısı olarak çalışmak isteyenler de emekli aylıkları kesilmeksizin çalışabileceklerdir. Emekli olan kişi şöför olarak emekli maaşı kesilmeden çalışmakta iken işyeri açılışı yapması halinde emekllik maaşı kesilir mi?

    4/1-b statüsünden emekli olanların 4/1-a statüsünden SGDP çalışmaları halinde veya kendi adlarına firmaları olması halinde veya şirket ortağı olmaları halinde emekli aylıkları kesilmez.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı için Türkiye’deki şirketten SGK primi ödenmesi mümkün müdür?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz