Ana Sayfa Şirketler 3M’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

3M’nin Türkiye’de Başarı Hikayesi

2121
0

3M, 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştirmekte, bu fikirleri dâhiyane ürünlere dönüştürmekte; ileri seviyedeki teknolojilerini, yenilikçi şekillerde kullanarak, inovasyon yeteneğini 55.000’den fazla ürünüyle sergilemektedir. 3M küresel düzeyde; Tüketici Ürün Grubu, Elektronik ve Enerji Grubu, Sağlık Bakım Ürünleri Grubu, Endüstri Ürünleri Grubu ve Güvenlik ve Grafik Çözümleri Grubu olmak üzere beş ana iş grubu ve bu grupların altındaki 28 aktif satış ve pazarlama bölümünden oluşmaktadır. Yıllık satış rakamı 31 milyar ABD doları olan ve 70 ülkede faaliyet gösteren 3M’in dünya çapında 89.000 çalışanı bulunmaktadır. 3M’in 1987 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’deki çalışan sayısı 580 olup elde edilen gelir açısından Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük üçüncü ülkesi konumundadır.

Dünyada 3M

Merkez ofis: St. Paul, ABD
Satış: 31,4 milyar ABD doları
Çalışan sayısı: 89.000
70 ülkede ofis, 200 ülkede satış
ABD dışı satışlar: % 64
35 ülkede Ar-Ge laboratuvarı
40 ülkede üretim sahası
Dünya genelinde 247 üretim tesisi

Türkiye’de 3M

Merkez ofis: İstanbul
Çalışan sayısı: 580
Üretim: Çerkezköy, Çorlu

3M Türkiye’nin Tarihçesi

1987: Türkiye pazarına giriş.
1988: Scotch-Brite™ Türkiye pazarına sunuldu.
1992: Türkiye’de üretime başlandı.
2000: Üretim alanı Çerkezköy’e taşındı.
2001: Kişisel koruyucu donanım ürünlerinin üretimine başlandı.
2002: Endüstri/filtre ürün gruplarının üretimine başlandı.
2005: Kişisel bakım ürünleri üretimine başlandı.
2008: Otomotiv ürünlerinin üretimine başlandı.
2009: Sağlık ürünlerinin üretimine başlandı.
2011: Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı içerisinde yer aldı.
2012: Super Hub’ın (bölgesel üretim üssü) temelleri atıldı.
2013: Türkiye’nin ilk 400 ihracatçısı içerisinde yer aldı.
2015: Çorlu bölgesel üretim üssü faaliyete geçti.

3M ve Ar-Ge

3M’in bugün ulaşmış olduğu başarıda Ar-Ge ve inovasyona yapılan yatırım kilit roldedir. Büyümeyi teşvik etmek için, Ar-Ge’nin değerinin farkında olan 3M, her yıl gelirinin % 6’sını Ar-Ge faaliyetlerine ayırmaktadır. 3M’in küresel düzeyde üretim tesislerinde ve Ar-Ge laboratuvarlarında 12.000 mühendis istihdam edilmektedir. 3M’in yıllık satışlarının % 35’inden fazlası son beş yılda geliştirilen ürünlerden elde edilmektedir. 3M’in sadece müşteriler ile inovasyon süreçlerini gerçekleştirmeye adanmış 40’tan fazla Müşteri İnovasyon Merkezi bulunmaktadır. Türkiye’de Müşteri İnovasyon Merkezi 2015 yılının Mart ayında faaliyete geçmiştir. Bu merkezler, müşterilerle temasa geçmek ve iş birliği yapmak amacıyla 3M’in Ar-Ge alanındaki küresel gücünden ve 46 teknoloji platformundan yararlanmakta, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik inovasyonları hayata geçirmektedir.

3M Türkiye, Super Hub ile bölgesel üretim üssü olacak

2012 yılında Türkiye’deki 25. yılını kutlayan 3M Türkiye, aynı yıl Türkiye’de ikinci bir üretim tesisi olan bölgesel üretim üssü (Super Hub) yatırımı yapma kararını almıştır. Çerkezköy’de 60.000 metrekarelik alana sahip tesisinde üretime devam eden 3M Türkiye, 2012 yılında Super Hub yatırımının temellerini atmış; tesis 2015 yılında faaliyete geçmiştir. Super Hub, Türkiye ile birlikte daha ziyade bölge ve dünya pazarına üretim yapacak olan bir bölgesel üretim üssüdür.

Amerika dışında 10 adet Super Hub tesisi olan 3M, 11. Super Hub yatırımı için özellikle Türkiye’yi seçmiştir. Bu tesis, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesini kapsayan geniş bir coğrafyadaki en büyük üçüncü Super Hub tesisi olacaktır. 3M’in Türkiye ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki büyüme hedefi açısından ileri doğru atılmış büyük bir adım olan Super Hub yatırımı, ülkeye Ar-Ge getirilmesi, organizasyonun kalifiye çalışanlar ile genişletilmesi ve bölge için önemli bir lojistik merkezi oluşturulmasının yanı sıra 3M Türkiye’nin üretim ve ihracat kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunacaktır.

Kaynak: http://www.invest.gov.tr/tr-TR/successstories/Pages/3M.aspx

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikRestorasyon İşleri Ar-Ge Kapsamında Değerlendirilebilir mi?
Sonraki İçerikTURQUALITY Kapsamında Yapılacak Destekler Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz