Ana Sayfa Vergi 3’er aylık defter beratı göndermeyi seçen mükellefler defterlerini 3 aylık olarak mı...

    3’er aylık defter beratı göndermeyi seçen mükellefler defterlerini 3 aylık olarak mı gönderir?

    794
    0

    E-Defterlerin gönderim süreleri ile ilgili maliye bizlere seçim hakkı tanımaktadır. Aylık veya geçici vergi dönemleri itibariyle bildirimde bulunabiliyoruz. Geçici vergi dönemlerini seçen mükellef e-defteri hazırlaması ile yükleme süresi aynı mıdır? E-defteri aylık olarak hazırlayıp geçici vergi dönemine kadar yükleme süresi mi oluyor?

    E-defterler; aylık veya üç aylık berat gönderme tercihinde hangisini seçerseniz seçin aylık olarak hazırlanır ve tercih ettiğiniz dönem itibariyle berat dosyalarınız Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilir.


    1 Temmuz 2020 tarihinde E-fatura, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle e-deftere geçtik. E-defter ve saklama programı alındı. Gib’e E-Defter uygulaması başvuru formu ve taahhütnamesi müracaatı yapıldı. Şahıs firması olduğundan E-imza alındı. Bundan sonraki süreçte neler yapılması gerekir?

    İlgili başvurunuz kapsamında e-defter kayıtlı kullanıcılar listesine geçip geçmediğini kontrol edebilirsiniz. E-defter ve berat dosyası için saklama için Gelir İdaresi Başkanlığı henüz özel entegratör yetkilendirmesi yapmadı. GİB sisteminde saklama yapılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHaklarında Sahte Belge Kullanma Tespiti Bulunanlar Hakkında Yapılacak İşlemler Nedir?
    Sonraki İçerikAralık Ayında İhracat Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre %16, İthalat ise %11,7 Arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz