Ana Sayfa Vergi 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personeller MuhSgk beyannamesinde nasıl bildirilmelidir?

    27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personeller MuhSgk beyannamesinde nasıl bildirilmelidir?

    1167
    0

    27103 yeni nesil diğer sgk teşvikinden yararlanan çalışanın Muhsgk beyannamesinde; ekler bölümünde istihdam teşvikine ilişkin bildirimi doldurup (4447 sayılı kanun 19. Maddesi yararlanıyorum) işaretleyip. Gelir vergisi ödemesi terkin oluyor ve tevkifata ilişkin damga vergisine sıfır (0) yazıyorum doğru mudur?

    YAPTIĞINIZ İŞLEM DOĞRUDUR

    MADDE 2- (1) 4447 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. “GEÇİCİ MADDE 21- Bu Kanunun geçici 19 uncu ve geçici 20’nci maddeleri kapsamında işe alınanların ücretlerinin, ilgili yılda uygulanan asgarî ücretin aylık brüt tutarının prim ödeme gün sayısına isabet eden tutarı üzerinden hesaplanan gelir vergisinin asgarî geçim indirimi uygulandıktan sonra kalan kısmı, verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden terkin edilir. 

    Bu madde kapsamında yapılan ücret ödemelerine ilişkin düzenlenen kâğıtlara ait damga vergisinin aylık brüt asgarî ücretin prim ödeme gün sayısına isabet eden kısmı beyan edilmez ve ödenmez.

    Aralık 2020 dönemine işçi çalıştırmadığı için 3 aylık muhtasar prim ve hizmet bildirimi veren müşterim, Ocak 2021 döneminden itibaren işçi çalıştırmaya başladığından vergi dairesinde muhtasar prim ve hizmet bildirimini aylık olarak yaptık. Kira, ücret meslek vb. vergi kesintilerimi yine 3 aylık olarak verebilir miyim?

    Normal olarak 1 ve daha fazla çalışanı olanlar Vergi ve sgk kesintilerini içeren MUHSGK aylık vereceklerdir. Sadece SGK kesintilerini MUHSGK Birleştirilmiş muhtasar beyanname, ile aylık olarak verilecektir. İSTENİRSE (TERCİH MÜKELLEFE AİT) Vergi kesintilerini yine MUHSGK ile 3 ayda bir verilebilir. (Çalışan sayısı 1-10 Olanlar için)

    BENZER İÇERİKLER

    Teknoparklarda uygulanan SGK teşvikinden faydalanma şartları nelerdir? SGK teşvik hesaplaması nasıl yapılır?

    5746 Sayılı SGK teşvikinden faydalanmanın şartları nelerdir?


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtiçindeki ve yurtdışındaki yabancı gerçek kişilerden alınan hizmetlerin vergilendirilmesi ve belge düzeni
    Sonraki İçerikYabancı taşıtlardan Türkiye’ye tamir bakım için gelenlerden geçiş ücreti alınmayacak!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz