Ana Sayfa SGK 25 Kodlu SGK eksik gün kodunun amacı nedir?

25 Kodlu SGK eksik gün kodunun amacı nedir?

10204
0

Suriyeli işçi çalıştırma kotası var mı? İkametgâhı olan Suriyeli işçilerde Beş yerli personele karşılık bir geçici koruma belgesi olanlarda 10’da 1 olan oran değişti mi?

İşyerinde geçici koruma kapsamında çalışan sayısının, aynı işyerinde çalışan Türk vatandaşı sayısının yüzde onunu geçmemesi esastır. Ancak, hiç Türk vatandaşı çalışanı bulunmayan veya toplam çalışan sayısı ondan az olan işyerlerinde, geçici koruma sağlanan en fazla bir yabancıya çalışma izni verilebilir.

 

SGK bildirgelerinde eksik gün koduna ilişkin olarak güncelleme yapılmış ve 25 kod ile diğer belge/kanun türlerinden gün tamamlama eklenmiştir.

Sağlık çalışanı personellere ilişkin olarak verilen 29 ve 32 kodlu bildirgede

26 gün 01’nolu bildirge ile geriye kalan 4 günü tamamlamaktayız.

Söz konusu verilen bildirgelerde eksik gün kodu olarak 25’nolu eksik gün kodunu mu kullanacağız. Yoksa sadece 01’nolu bildirgede 25’nolu eksik gün kodu, diğer bildirgelerde 29 ve 32 de 13 diğer nedenleri kullanmaya devam mı edeceğiz?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sigortalılar ile yabancı uyruklu sigortalılar için aynı sigortalının birden fazla belge ya da kanun türünden bildirilmesinin gerektiği hallere (5746 ARGE teşviki, yeraltında ve yer üstünde çalışan sigortalılar, sağlık hizmet sunucularında fiili hizmete tabi çalışan sigortalılar vs.) ilişkin olmak üzere eksik gün nedenlerine “25-Diğer belge/kanun türlerinden gün tamamlama” adında bir eksik gün nedeni ilave edilmiş, yabancı sigortalılar için bazı belge türlerine ilişkin olmak üzere eksik gün kontrolü kaldırılmıştır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayınlandı. 19.2.2020
Sonraki İçerikProje Ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ Yayınlandı. 19.2.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz