Ana Sayfa Vergi 2024 yılı 1.dönem geçici beyannamesinde önceki 5 yıllık geçmiş yıl mali zararı...

    2024 yılı 1.dönem geçici beyannamesinde önceki 5 yıllık geçmiş yıl mali zararı indirim konusu yapılabilir

    1
    0

    2024 yılı 1.dönem geçici beyannamesinde önceki 5 yıllık geçmiş yıl zararını indirim konusu yapabiliyor muyuz? Yalnızca 2023 yılını mı?

    2023 yılı kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde yer alan ve 2023 takvim yılı kurumlar vergisi beyannamesinde mahsup edilemeyen 2019, 2020, 2021, 2022 takvim yılı zararları ile 2023 yılının zararla sonuçlanması halinde bu yıla ait enflasyon düzeltmesi öncesi mali zararı 2024 yılı geçici vergi ve kurumlar vergisi beyannamesindeki vergiye tabi kazançlardan indirmek mümkündür.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikResmi tatillerdeki fazla çalışma ücreti normal ücretin kaç katıdır?
    Sonraki İçerikBankadaki altın için geçici vergi dönem sonlarında değerleme yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz