Ana Sayfa Muhasebe 2023 yılında 698 hesapta bulunan bakiye hangi hesapla kapatılır?

    2023 yılında 698 hesapta bulunan bakiye hangi hesapla kapatılır?

    1
    0

    2023 yılında 698 hesapta bulunan kar zarar bakiyeleri 2024 1 geçici döneminde herhangi bir işlem yapılıp değerlendirilmeli midir?

    698 hesap 31/12/203 de 570 veya 580 hesap ile kapatılır ve 2024 de 570 veya 580 olarak açılır. 6’lı, 7’li hesaplar gelir tablosu düzenlenirken kapatılır ve yıl sonu bilançosunda yer almaz.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYatırım amaçlı alınan hisse senedi hangi hesaba kaydedilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz