Ana Sayfa Vergi 2023 Yıl sonu itibari ile brüt satışları 50 milyon TL altında olanlar...

    2023 Yıl sonu itibari ile brüt satışları 50 milyon TL altında olanlar enflasyon düzeltmesi yapmayacaktır

    1
    0

    2023 Yıl sonu itibari ile brüt satışları 50 milyon TL altında olanlar enflasyon düzeltmesi yapmayacaktır.

    31.08.2024 Tarihi öncesinde enflasyon düzeltmesi hesaplamalarını yapıp beyanname veren mükelleflerin düzeltme beyannamesi vermesi gerektiği yayımlanan 563 no.lu VUK Tebliği ile zorunlu hale getirilmiştir.

    Enflasyon düzeltmesi hesaplamaları kayıtlardan silinmeyecek düzeltme sadece geçici vergi beyannamesi üzerinden yapılacaktır.

    Daha önce e.d. hesaplamalarını yapmayan, kayıtlara almayan ve beyanname vermeyen mükellefler geçici vergi beyannamelerini eski uygulamada olduğu e.d. yokmuş gibi gibi düzenleyip verecektir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik50 Milyon TL’lik brüt satış sınırının altında kalanlar geçici vergi beyannamesine sadece gelir tablosunu ekleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz