Ana Sayfa Muhasebe 2023 Sonundan gelen 570/580 hesaplar için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    2023 Sonundan gelen 570/580 hesaplar için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    2
    0

    2024 2.Dönem Enflasyon Muhasebesinde, 31.12.2023 döneminden gelen 570/580 hesaplardaki tutarlar değerlemeye tabi tutulacak mıdır?

    2023 Sonundan gelen 570-580 hesaplar için Enflasyon düzletmesi yapılacaktır.

    2023 yılından gelen 570 hesabın enflasyon düzeltmesi gider etkisi yaratacak, işletmenin karını azaltacak ve daha az vergi ödenmesi sonucu doğuracaktır, şirket zararda ise zarar tutarını artıracaktır.  Yine 2023 yılından gelen 580 hesabın enflasyon düzeltmesi gelir etkisi yaratacak, işletmenin karını artıracak ve daha fazla vergi ödenmesi sonucu doğuracaktır, şirket zararda ise zarar tutarını azaltacaktır. Özetle 2023 sonunda karlı olan ve öz kaynakları yüksek olan işletmeler daha az vergi ödeyecek, tersi durumda öz kaynağını yitirmiş ve yükse zararda olanlar ise yüksek vergi ödeyecektir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2024/2. Dönemi geçici vergi beyannamesi ekinde verilecek bilançoda dipnotlar yazılacak mı?
    Sonraki İçerik501 Ödenmemiş sermayedeki bakiye için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz