Ana Sayfa Vergi 2023 Enflasyon düzeltmesi sonrası bilançoda yer alan zarar 2024 ve izleyen yıl vergi...

    2023 Enflasyon düzeltmesi sonrası bilançoda yer alan zarar 2024 ve izleyen yıl vergi matrahından indirim konusu yapılamaz

    5
    0

    2023 Yılında enflasyon düzeltmesinden dolayı bilançomda geçmiş yıl zararları çıktı. Bu zararı geçici vergide mahsup yapabilir miyim?

    2023 Yılı gelir ve kurumlar vergi beyannamesinde enflasyon düzeltmesi  öncesindeki mali zarar var ise bu tutar 2024 yılı içindeki geçici vergi ve kurumlar vergileri üzerinde bulunan vergi matrahından indirim konusu yapılabilir.

    Enflasyon düzeltmesi sonrasında bulunan ve düzeltme sonrası bilançoda yer alan zarar 2024 yılı içindeki geçici vergi ve kurumlar vergileri üzerinde bulunan vergi matrahından indirim konusu yapılamaz.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikATİK’ler için 2024 yılı içinde amortisman hesaplaması 2023 yılı enflasyon düzeltilmesi sonrası bulunan yeni  değer üzerinden yapılacaktır
    Sonraki İçerik2024 Yılı içinde 5 çalışana ulaşan işletmeler 2025 Ocak ayından itibaren zorunlu BES kapsamına girecektir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz