Ana Sayfa Vergi 2022 Kurumlar vergisi matrah artırımından çıkan vergi için vergi karşılığı ayrılacak mı?

    2022 Kurumlar vergisi matrah artırımından çıkan vergi için vergi karşılığı ayrılacak mı?

    Kurumlar vergisi matrah artırımı nedeniyle oluşan verginin muhasebe kaydı beyannamenin verildiği tarihte yapılır. 2022 yılı gelir tablosunda vergi karşılığı ayrılmamalıdır.

    225
    0

    Kurumlar vergisi beyannamesi verirken 2022 yılı matrah artırımı verileceği için “7440 sayılı kanunun geçici 1. maddesi kapsamında kurumlar vergisine yönelik arttırılan matrah” kısmını doldurduğumda ödeyeceğim vergi ve matrahım bilanço dan farklı oluyor bu durumda 2022 yılı için yeni bir kayıt mı atmam gerekir?

    2022 YILI KV MATRAHINA İLAVE EDİLEN TUTAR MUHASEBE KAYDI :

    2022 yılı Kayıtları 31/12/2022 de kapatılmış dır. KV beyannamesine normal Kar ve zararın hesap edildiği Bilanço ve gelir tablosu eklidir. 7440 SK Geçici 1. maddesine göre ilave matrah 2023/Nisanda yapılacağı için 2022 Mali tablolarında değişiklik yapılmaz.

    İlave KV için aşağıdaki kayıtlar 2023/ Nisanda yapılır.

    ________ …/04/2023________

    570 (B)

    360 (A)

    Verginin tahakkuku

    ____________ / ____________

    360 (B)

    102 (A)

    Verginin ödenmesi

    ____________ / ____________


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHuzur hakkı ödenmeye başlanırsa MUHSGK aylık olarak mı verilecek?
    Sonraki İçerikGİB E-belge uygulamasında e-gider pusulası var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz