Ana Sayfa Muhasebe 2021 Yılında müşavirliğini yapmış olduğumuz ve 2022 Ocak ayı itibariyle başka bir...

    2021 Yılında müşavirliğini yapmış olduğumuz ve 2022 Ocak ayı itibariyle başka bir smmm’ye devrettiğimiz mükellefin 2021 Yılı Gelir ve Kurumlar vergisi beyannamelerini biz mi vereceğiz, yoksa devralan SMMM mi verecek ?

    433
    0

    2021 yılında müşavirliğini yapmış olduğumuz ve 2022 / ocak ayı itibariyle başka bir smmm devrettiğimiz mükellefin 2021 Yılı Gelir ve Kurumlar vergisi beyannamelerini bizmi vereceğiz, yoksa devralan smmm mi verecek ?

    2021 Yılına ait TÜM beyannameleri siz vereceksiniz.


     

    Büromun kapanışını vereceğim için tüm mükelleflerimle 31.12.2021 tarihinde sözleşmelerini feshettim. Son dönem geçici vergi ve yıllık beyannamelerini defter beyan sistemi ve e-beyanname yolu ile verebileceğim değil mi?

    Mükellefiyeti Kapattığınız için GİB Şifreniz iptal olur. 

    Başka bir meslek mensubu tarafından ARACILIK Sözleşmesi yapılarak beyannameler verilecektir.


    İş sahibi ile yapmış olunan sözleşme, iş sahibi tarafından haklı sebep göstermeksizin feshedilmiştir. Buna istinaden meslek mensubu alacağı tazminat için makbuz düzenleyecek midir? Tazminat bedeline KDV ve stopaj hesaplanacak mıdır?

    Alınan bedel Tazminat değildir. Sonraki aylara ait mesleki gelirdir.

    e-smm düzenlenir, KDV hesaplanır ve % 20 GV stopajı yapılır.


    Gib sisteminden mükellef sözleşmeyi feshettiğinde mali müşavirin de iptal etmesine sistem izin vermiyor. Bir sıkıntı yaratır mı?

    Müşteri tarafında fesih edilen sözleşme için meslek mensubunun yapacağı bir işlem yok.

    Sözleşme fesih edildiği için izin olmaz.


    Tarafıma ait mükellef sözleşmeleri 2022 yılı itibari ile başka bir meslek mensubuna geçmiştir. Sözleşme fesih işlemi yapılırken 31/01/2022 tarihi girilmiş aslında 01/01/2022 tarihi ile başka bir mükellefte gözükmesi gerekmektedir. Bununla ilgili düzeltme nasıl yapılacak ve vergi dairesi bildirimi nasıl yapılacaktır?

    Sözleşme fesih tarihinin 31.01.2022 olmasında bir sorun olmaz. 

    Bu konuda VD de bilgi verilmesi gerekmez. Fesih yapmanız bildirim anlamındadır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşle İlgili Olmak Şartıyla, Mukavelenameye veya İlama veya Kanun Emrine İstinaden Ödenen Zarar, Ziyan ve Tazminatlar
    Sonraki İçerikİşle İlgili ve Yapılan İşin Önemi ve Genişliği İle Orantılı Seyahat ve İkamet Giderleri (Seyahat Maksadının Gerektirdiği Süreyle Sınırlı Olmak Şartıyla)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz