Ana Sayfa Vergi 2021 yılı 2. Dönem geçici vergi döneminde uygulanacak geçici vergi oranı nedir?

    2021 yılı 2. Dönem geçici vergi döneminde uygulanacak geçici vergi oranı nedir?

    463
    0

    2021 yılı 1. dönem için kurumlar geçici vergi oranı % 20 olarak hesaplamıştık. 2021 yılı 2. dönem kurumlar geçici vergi oranını kaç almamız gerekiyor? 

    2021/2-3- ve 4. Dönem için % 25 oranı uygulanır. 

    Bu oran 2022 de % 23 olacaktır. 

    Beyanname düzenleme programı otomatik olarak hesaplanmaktadır.

    AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE

    BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

                 Kanun No. 7316                                              Kabul Tarihi: 15/4/2021

    MADDE 11 – 13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

    “GEÇİCİ MADDE 13 – (1) Bu Kanunun 32 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan %20 oranı, kurumların 2021 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazançları için %25, 2022 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazançları için %23 olarak uygulanır. Bu oranlar özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar için ilgili yıl içinde başlayan hesap dönemlerine ait kazançlarına uygulanır.”


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTakdir Komisyonlarına Sevk Edilmiş veya Haklarında Vergi İncelemesine Başlanılmış Mükelleflerin Matrah Artışı Karşısındaki Durumu
    Sonraki İçerikTarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22,80 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz