Ana Sayfa İstatistik 2020 yılının ilk yarısı sonunda Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç...

    2020 yılının ilk yarısı sonunda Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç edilen ülkeler Almanya, İspanya ve İngiltere oldu

    1106
    0

    2020 Ocak-Haziran döneminde başlıca ülke grupları itibarıyla Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatının dağılımı ve payları, değişim oranları ile birlikte aşağıdaki tabloda verilmektedir.

    En Fazla İhracat Yapılan Ülkeler

    2020 yılının ilk yarısı sonunda Türkiye’den en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihraç edilen ülkeler Almanya, İspanya ve İngiltere olarak sıralanmıştır. Yılın ilk altı ayında Almanya’ya %10,2 oranında düşüşle 1,3 milyar dolarlık ihracat yapılırken, İspanya’ya %36,6 düşüşle 707,6 milyon dolarlık ve İngiltere’ye %31,8’lik düşüşle 644 milyon dolarlık ihracat yapılmıştır. Bu üç ülkeyi dördüncü sırada 510,1 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Hollanda ve beşinci sırada 338,5 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Fransa takip etmektedir. Sırasıyla ABD, İtalya, Irak, İsrail ve Danimarka Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında diğer önde gelen pazarlardır.

    Türkiye’den 2020 yılının Ocak-Haziran döneminde en fazla hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı yapılan ilk on ülkeye toplam 4,7 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirilmiştir. Bu on ülkenin 7 milyar dolarlık sektörel ihracat içinde payı %66,7 olarak hesaplanmaktadır.

    İhracat Artışı Kaydedilen Ülkeler

    2020 yılının ilk yarısında 2019 yılının aynı dönemine kıyasla ihracatı artan ve dolar değeri de yüksek, ihracat artışında öne çıkan ülkelerin başında %9,2’lik artış ile ABD gelmektedir. Bu ülkeye ihracat 326,4 milyon dolara yükselmiştir. Romanya’ya ihracat ise %0,9 oranında artarak 94,2 milyon dolara yükselmiştir. Kazakistan’a ihracat %15,1’lik artış ile 79 milyon dolar seviyesine gelmiştir. Ayrıca Avusturya’ya hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı %12,4’lük artış ile 66,5 milyon dolara yükselmiştir.

    Diğer yandan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılan ihracatta yaşanan %56,2’lik ve Katar’a ihracatta kaydedilen %24,3’lük artış dikkat çekicidir. İhracat artışında öne çıkan diğer ülkeler ise İsviçre, Sırbistan, Kanada ve Kırgızistan olmuştur.


    Kaynak: İHKİB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV tam istisna sonrası oluşan kur farkları KDV’ye tabi midir?
    Sonraki İçerikGünlük kiralanan binek araçların kira bedelleri direkt gidere işlenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz