Ana Sayfa Muhasebe 2020 yılından önce aldığımız binek otomobillerin amortisman giderlerinde kısıtlama var mıdır?

2020 yılından önce aldığımız binek otomobillerin amortisman giderlerinde kısıtlama var mıdır?

2020 yılından önce aldığımız binek otomobillerin amortisman giderlerinde kısıtlama var mıdır?

949
0

Biz yurt içinden ticari mal alım-satımı yapan bir limited şirketiz. 27 Kasım 2019’da şirketimize, sevkiyatlarımızda kullanmak üzere, son kullanıcıdan 2. El olarak 99.000 TL’ye gider pusulası ile bir adet binek oto aldık. Yine 03 Aralık 2019’da sevkiyatlarımızda kullanmak üzere, oto galeriden 2. El olarak 113.500 TL + KDV’ye bir adet binek oto aldık. Alınan binek otomobillere ait amortismanları ayırırken tamamını gider kaydı yapabiliyor muyuz?

2020 Yılından önce alınan binek otoların amortismanları için gider kısıtlaması yapılmaz.

Amortismanın tamamı gider yazılır.

1.1.2020 tarihinden itibaren sigorta giderlerinin %70 gider %30 KKEG (689 Hesap Kullanılır.) olarak kayıtlara alınır.

Alınan benzin, araç bakım-onarım, muayene vb. faturaları direkt gider mi yazmalıyız? Yoksa %70 gider 30 KKEG ayrımına tabi tutmalı mıyız?

Binek oto Giderlerin %70’i 700’lü hesaplara, %30 u 689 (KKEG) yazılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhale kapsamında olmayan işlerde asgari işçilik oranı nasıl hesaplanmaktadır?
Sonraki İçerikKıdem Tazminatı – Tamamlayıcı Emeklilik Ve Çalışma Hayatına Etkileri-3

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz