Ana Sayfa SGK 2020 Ocak ve Şubat aylarına ait asgari ücret desteklerinden ne zaman faydalanacağız?

2020 Ocak ve Şubat aylarına ait asgari ücret desteklerinden ne zaman faydalanacağız?

567
0

2020 yılında aylık SGK tahakkukumuzu bankadan öderken her ay personellerimiz için asgari ücret desteği olarak indirim yapılıyordu. İşyerindeki aylık tahakkukta bir değişiklik olmadığı halde bu ay aylık tahakkumuzu bankadan öderken indirim yapılmamıştır. 2020 Şubat dönemi ile alakalı asgari ücret desteği uygulaması sonlandırıldı mı?

Asgari ücret desteğiyle sağlanacak indirim tutarı, takip eden ay/aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecektir.

2020 yılında uygulanacak asgari ücret desteği geç yasalaştığından, 2020/Ocak ve Şubat aylarında hakedilen asgari ücret destekleri, 2020/Mart ayı için tahakkuk edecek sigorta primlerine mahsup edilecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışı fuar organizasyonlarına ilişkin organizatör tanıtım desteği başvurularının değerlendirilmesinde gözlemci raporunun aranmayacak
Sonraki İçerikİşyerinde faaliyet tamamen durdu ise kaç kişi için kısa çalışmadan yararlanılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz