Ana Sayfa Vergi 2020 Ocak Ayının 1’i ila 7’si arasında gelen ve 5 Bin TL...

2020 Ocak Ayının 1’i ila 7’si arasında gelen ve 5 Bin TL üstü olan kağıt faturaları işleyebilir miyiz?

1090
0

2020 Ocak ayının 1 ile 7 si arası bize yüklü faturalar geldi kağıt fatura olarak düzenlenmiş. 200.000 toplam tutar ve 4 adet. Biz bunları girmeli miyiz? Karşı taraf 7’sine kadar kağıt fatura düzenleyebiliriz diyor ben
e-Arşiv Fatura olması gerektiğini söylüyorum.

Karşı tarafın görüşü doğrudur. E-Arşiv Fatura uygulamasının ilk ayı 2020 Ocak olduğu için GİB 1-7 ocak arasında kağıt fatura düzenleneceğini belirtmiştir.Bu nedeni ile bahsettiğiniz faturalar geçerlidir.


Servis işi yapan mükelleflerimiz büyük bir firmaya ay sonu fatura kesmektedirler e-Arşiv Faturaya geçildiği için ben Ocak ayının hak ediş faturasının yine Ocak ayı içinde kesileceğini söyledim. Fakat ana firmadaki muhasebeci Şubat’ın 7 sine kadar bize Ocak ayının faturasını kesebilirsiniz demiş. 189’u aradım onlar geriye dönük fatura kesilemeyeceğini söylediler nasıl bir yol izlemeyelim?

Maliyenin verdiği bilgi doğrudur. Geriye yönelik e-arşiv faturası düzenlenemez.

Düzenlemesi halinde VUK 353/1.maddesine göre usulsüzlük cezası uygulanır.


Personel taşımacılığı yapan firmamız bu hizmetine karşılık geri tarihli portal üzerinden e-arşiv fatura kesmek istemektedir. İlgili karşı firma servis taşımacılığı, nakliye gibi işlerde irsaliye olmadığından dolayı geriye dönük fatura kesilemeyeceğini konusunda ısrarlıdır. Bu durumda geriye dönük 7 gün içerisinde fatura düzenlememiz herhangi bir olumsuz durum teşkil eder mi?

GİB portalından geriye yönelik e-arşiv fatura düzenlenmez.

Kargo Taşımacılığı faaliyetinde bulunan şirketin e-Arşiv Fatura olarak kesilecek 5.000 TL üstü faturasını 31 Ocak tarihli olarak düzenleyebilir mi?

E- arşiv fatura geriye dönük düzenlenmez.

 


Kaynak: İSMMMO, GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt dışındaki işlerimiz için freelance olarak çalıştırdığımız yabancıya yapılan ödemeleri nasıl kayıtlara alabiliriz?
Sonraki İçerikTiner Üretirsek ÖTV mükellefi olur muyuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz