Ana Sayfa Duyurular 2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleşti

2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleşti

628
0

KOMBİNE TAŞIMACILIK EKONOMİYE DEĞER KATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı: “2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması, ithalat kapsamında da 4.9 milyon ton kombine yük taşıması gerçekleşti”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD Taşımacılık tarafından yürütülen kombine taşımacılık rakamlarını paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleştiği bilgisi verilirken, ithalat kapsamında da toplam 4.9 milyon ton kombine yük taşıması gerçekleştiği bildirildi. 2019 yılında ihracat-ithalat toplamında 10 milyon ton yük gemi + demiryolu ve karayolu taşıması gerçekleştiği de ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada ayrıca TCDD İzmir Alsancak Limanı’nda sonlandırılan Ro-Ro operasyonlarının geçtiğimiz hafta bakanlığın izni ile yeniden başlatıldığını anımsatarak; taşımacılığın yeniden başlatılması ile birlikte yıllık 2 milyon USD gelir elde edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

-5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok ulaşım yolu kullanılarak yapılan kombine taşımacılığın ülke ekonomisine değer katmasının yanı sıra daha ucuz ve daha güvenli taşıma imkânı sunduğunu bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde demiryolu kombine taşımacılığı; tren + deniz, deniz + tren, karayolu + tren bazen de her üç modda kullanılarak yapılmaktadır. Kombine taşımacılık kapsamında 2019 yılında Mersin, İzmir, Aliağa (Biçerova), İskenderun, Payas, Sarıseki, Bandırma ve Derince’ye demiryoluyla gelen ihraç yükleri buralardan; TCDD Alsancak limanlarından deniz yolu ile ihraç edilmektedir. Bu kombinasyonla 2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleştirilmiştir” denildi.

-İthalat kapsamında toplam 4.9 milyon ton kombine yük taşıması gerçekleşti

İthalat yoluyla limanlara gelen yüklerin Liman + Demiryolu + Liman + Karayolu + Demiryolu kombinasyonlarıyla taşındığının belirtildiği açıklamada; “2019 yılında bu kapsamda, Kömür, Demir cevheri, Plastik hammaddesi, Kimyasal ürünler, Elektronik eşya, Çelik ürünleri taşınmıştır. 2019 yılında ithalat kapsamında toplam 4.9 milyon ton kombine yük taşıması gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

-Demiryolu kullanılarak yapılan kombine taşımacılık, toplam taşımanın yüzde 34’ünü oluşturuyor

2019 yılında ihracat ithalat toplamında 10 milyon ton yük gemi + demiryolu ve karayolu kombinasyonuyla taşındığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Asyaport limanına gelen ihraç ve ithal yükler karayolu+demiryolu bağlantısı ile Ömerli ve Tekirdağ istasyonları üzerinden taşınmaktadır. Bu istasyonlardan Avrupa’ya ilk etapta yılda yaklaşık 40 bin TEU ve 25 bin tır kasası taşınabilecektir.  Demiryolu modu kullanılarak yapılan toplam kombine taşımacılık toplam taşımamızın (29,3milyon ton) yüzde 34’ünü oluşturmaktadır.”

-Ro-Ro taşımacılığın yeniden başlaması ile yıllık 2 milyon USD gelir elde edilmesi hedefleniyor

TCDD İzmir Alsancak Limanı’nda sonlandırılan Ro-Ro operasyonlarının geçtiğimiz hafta yeniden başladığı anımsatılan açıklamada artan ihracatı desteklemek amacıyla düzenleme yapıldığı belirtilerek; “Ro-Ro taşımacılığın yeniden başlatılması ile birlikte ihracatçıların daha ucuz taşıma maliyetleri ile Kuzey Afrika ve Güney Avrupa’ya ulaşması ve yıllık 2 milyon USD gelir elde edilmesi hedefleniyor” denildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 2 adet Ro-Ro gemisine aynı anda hizmet verilebilmesi için mevcut rıhtımların uygun olduğu ve yeterli araç stoklarının çevre yolu bağlantıları ile hizmet vermeye hazır durumda olduğu bilgisi de paylaştı.


Kaynak: T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBayimize düzenlediğimiz kira faturasını KDV beyannamesinin hangi bölümünde göstermeliyiz?
Sonraki İçerikİBB Beyaz Masa’ya yapılan şikayetler bir yılda %23,8 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz