Ana Sayfa Mevzuat 2019 Bazı Kanun ve Tebliğlerde Yer Alan Maktu Had ve Tutarların Yeniden...

    2019 Bazı Kanun ve Tebliğlerde Yer Alan Maktu Had ve Tutarların Yeniden Belirlenmesine İlişkin Tebliğler

    878
    0

    31/12/2018 tarihli ve 30642 (3.Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğlerde; bazı kanun ve tebliğlerde yer alan maktu had ve tutarların yeniden belirlenmesine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

    Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 22) ile; indirimli orana tabi işlemler nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarının iade konusu yapılamayacak kısmıyla ilgili sınır, 2019 yılı için 14.100 TL olarak belirlenmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 63) ile; Damga Vergisi Kanununun mükerrer 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının verdiği yetkiye dayanılarak Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan kağıtlar için 2018 yılında uygulanan maktu vergi tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılması ve Damga Vergisi Kanununun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan her bir kağıttan alınacak damga vergisine ilişkin üst sınırın yeniden değerleme oranında artırılmasına ilişkin açıklamalar içeren (63) Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği 31/12/2018 tarihli ve 30642 (3.Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olup söz konusu tebliğ 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girecektir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 82) ile; Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan maktu harçların (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) tespitine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 83) ile; konsolosluk harçları ile muvazzaf ve fahri konsolosluklarımızın yapacağı işlemlerden döviz cinsinden alınacak harç miktarlarının hesaplanmasına esas olacak döviz kuru ve kanuna bağlı tarifelere uygulanacak emsal sayıların tespitine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 504) ile; Vergi Usul Kanununda yer alan maktu hadler ile asgari ve azami miktarları belirtilmiş olan para ile ödenecek ceza miktarları, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak bu Kanun uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanmaktadır. Bu Tebliğin konusunu 2019 yılı itibarıyla uygulanacak olan hadler ve tutarlar oluşturmaktadır.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50) ile; 2019 yılında uygulanacak maktu istisna tutarları ile 16 ncı maddede yer alan matrah dilim tutarları bu Tebliğ ile tespit edilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 17) ile; 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınması gereken maktu ÖİV tutarı 2019 yılı için 65 TL olarak belirlenmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 305) ile; 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86, 89/15, 103 ve mükerrer 121 inci maddelerinde yer alan ve yeniden değerleme oranında artırılan maktu had ve tutarlar, basit usule tabi mükelleflerde toplu belge düzenleme uygulaması ile 1/1/2006 tarihinden önce ihraç edilen bir kısım menkul kıymetlerden 2018 takvim yılında elde edilen menkul sermaye iradının beyanında dikkate alınacak indirim oranı uygulamasına ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 5) ile; Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair  Tebliğ (Seri No:5) ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan, malul ve engellilerin 87.03 G.T.İ.P. numaralı binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan istisna kapsamında ilk iktisap edecekleri/ithal edecekleri taşıtlar için “hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli 200.000 TL’yi aşmayanlar” ile “ÖTV ve KDV dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda gümrüklenmiş değeri 200.000 TL’yi aşmayanlar” olarak belirlenen tutarlar, 2019 yılı için, 2018 yılı yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle 247.400 TL olarak belirlenmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 51) ile; 1/1/2019 tarihinden itibaren uygulanacak motorlu taşıtlar vergisi tutarları bu Tebliğ ile tespit ve ilan edilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51) ile; Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için 2019 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları bu Tebliğ ile tespit edilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 74) ile; 2019 yılına ait emlak (bina, arsa ve arazi) vergi değerleri ile 2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin tespiti hakkında açıklamalara yer verilmiştir.

    Söz konusu Genel Tebliğe ulaşmak için tıklayınız.


    Kaynak: gib.gov.tr
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonut, İşyeri, Mobilya ve Bazı Taşıtların Teslimlerinde Uygulanan KDV İndirimi, Bazı Araç ve Otomobiller ile Beyaz Eşyalar ve Elektrikli Küçük Ev Aletlerinde ÖTV İndirimi ve Tapu Harçlarında Uygulanan İndirimin Süre Uzatımına İlişkin Karar
    Sonraki İçerikEğitim – 1 Ocak 2019 Tarihinde Yürürlülüğe Giren Elektronik Tebligat Uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz