Ana Sayfa Vergi 2018 Yılında 10 Milyon brüt satış hasılatı olan bir firma ne zaman...

    2018 Yılında 10 Milyon brüt satış hasılatı olan bir firma ne zaman e-defter uygulamasına geçmek zorundadır?

    414
    0
    Ticari işletme satış hasılatı 2018 yılından itibaren 10 milyon TL’nin altında olan mükelleflerin e-defter tutma zorunluluğum var mıdır?

    Brüt satış hasılatı açısından bakacak olursak;

    2018 veya 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1/7/2020 tarihinde e-fatura uygulamasına geçtiler.

    2020 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler ise; ilgili hesap dönemini izleyen yılın yedinci ayının başından itibaren, eFatura uygulamasına geçmek zorundadır.


    2020 yılında e-defter e-fatura yeni kullanmaya başladık. 2021 yılında e-defter ve e-fatura ile ilgili herhangi bir bildirim yapmamız gerekir mi?

    Öteden bu yana e-fatura veya e-defter uygulamasına dahil olan işletmeler aynı şekilde elektronik ortamda belge ve defterlerini tutacaklardır. Yalnızca istenirse ocak ayında berat dosyası yükleme tercihi değiştirilebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAlmanya’da ikamet eden ve Türkiye’de mesken kira geliri elde eden ve T.C. vatandaşları gelir vergisi beyanı verecek mi?
    Sonraki İçerikAlmanya’da ikamet eden ve Türkiye’de bir işyeri açan Türk vatandaşı Türkiye’deki kazancının vergisini hangi ülkeye ödeyecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz