Ana Sayfa Muhasebe 2018 veya 2019 yılında brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üstü...

    2018 veya 2019 yılında brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üstü olan mükellefler ne zaman e-deftere geçiş yapmak zorundadır?

    İsteğe bağlı olarak e- fatura kullanan firmalar e-defter kullanmak zorunda mıdır?

    716
    0

    Şirket kendi isteği ile çok daha önceden (2016 yılında) e-fatura mükellefi olmustur.

    2018 cirosu 8 milyon, 2019 cirosu ise 3 milyondur. Bu durumda 01.01.2021 yılında mükellef e deftere geçiş yapmak zorunda mıdır? 

    İlgili tebliğ kapsamında; 2018 veya 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle e-fatura; 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle e-defter uygulamasına dahil olacaklardır.

    İsteğe bağlı olarak e- fatura kullanan firmalar e-defter kullanmak zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura kullanan mükellefler e- defter kullanmak zorunda değildir.

    Ancak yasal hadler kapsamına dahil olduktan sonra zorunlu olarak e-defter kullanmak zorundadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikABD’nin İran’a Yönelik Yaptırımlarına İlişkin Sıkça Sorulan Sorular
    Sonraki İçerikBir şirketten kiraladığımız iş yeri için Stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz