Ana Sayfa Muhasebe 2018 ve 2019 nisbi aidatlarını gider yazabilir miyiz?

    2018 ve 2019 nisbi aidatlarını gider yazabilir miyiz?

    647
    0

    2018 ve 2019 nispi aidatlarını 07.08.2020 tarihinde gecikme zamları ile toplu ödedim. Geçmiş yıl olduğu için gider olarak kaydedebilir miyim?

    Gecikme zammı dışındaki 32018-19 yılları aidatları gider yazabilirsiniz.

    ——————

    İSMMMO DUYURU

    28.06.2019

    SMMM Odaları ve YMM Odaları Üye Aidatları İle Birlik Paylarının Tespitine Ait Yönetmelik’in 6/b ve 10. Maddeleri ile ilgili alınan Danıştay 8. Daire kararına göre ve Genel Kurulda alınmış olan karara göre son kez 2018 Yılı gelirlerine uygulanmak üzere 2019 yılı Nispi Aidatı tahakkuk ettirilmiştir.

    2020 yılından itibaren nispi aidat tahakkuk ettirilmeyecektir.

    27.03.2020

    İTO – Yıllık Üyelik Aidatı ve Munzam Aidatı Hakkında

    Değerli Üyemiz,

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 26.03.2020 tarihli yazısıyla, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları nedeniyle piyasalarda oluşan ekonomik daralma ve üyelerin mağduriyeti göz önüne alınarak, üyelerin oda ve borsalara ödeyeceği yıllık ve munzam aidat ile oda ve borsaların Birliğimize ödeyeceği Birlik aidatının ilk taksitlerinin ikinci taksit ile birleştirilmesi konusunda Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştur.

    Bu girişim neticesinde, Bakanlığın 26.03.2020 tarihli ve 03870 sayılı yazısı ile oda ve borsa üyelerinin üzerinde oluşacak olumsuz ekonomik etkilerin azaltılması amacıyla, üyelerin oda ve borsalara Haziran ayında ödemesi gereken yıllık ve munzam aidatların birinci taksiti ile oda ve borsaların Birliğe Temmuz ayında ödemesi gereken Birlik aidatı birinci taksitinin ödeme sürelerinin herhangi bir gecikme zammı/faizi tahakkuk ettirilmeksizin uzatılarak, ikinci taksitle beraber oda ve borsa üyeleri için Ekim ayında, Birlik aidatı için de Aralık ayında ödenmesi uygun bulunmuştur.

    Üyelerimize duyurulur.


    Kaynak: İSMMMO, İTO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHangi Memur Sendikasının Kaç üyesi var?
    Sonraki İçerikEylül Ayına İlişkin Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri Bugün Başladı 04.09.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz