Ana Sayfa Şirketler 2017 Yılında Türkiye’nin En Güçlü 20 İş Kadını Kimler Oldu?

2017 Yılında Türkiye’nin En Güçlü 20 İş Kadını Kimler Oldu?

1416
0

Bu yıl yedincisi hazırlanan “En Güçlü İş Kadınları” listesinde sıralama kriterleri içinde şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyo-kültürel kalkınmaya etkileri bulunuyor.

Dünya Ekonomik Forumu Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Endeksinin 2016 yılı kadınların işgücüne katılımı verilerine göre maalesef Türkiye 145 ülke arasında 131’nci sırada yer alıyor.

Bu yılki “En Güçlü İş Kadınları Listesi”de Fortune ABD’nin hazırladığı “En Güçlü İş Kadınları – Uluslararası Listesi”nde 7’nci sırada yer alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı oldu.

Liste başında yer alan ilk 3 Güçlü İş Kadınları şu şekildedir;
1- Güler Sabancı:  17,6 milyar dolarlık aile şirketini 10 yılı aşkın süredir yöneten Sabancı liderliğinde holding, kombine net satışlarını 2016 yılında %12 artırarak 53,6 milyar TL’ye, konsolide net kârını ise %19 artışla 2,7 milyar TL’ye yükseltti. 4,1 milyar TL değerinde yatırım yaptı. Enerjisa, 2016’da 1,1 milyar TL yatırımla Türkiye’nin özel sektör tarafından ileri teknoloji standartlarında en büyük linyit santrali olan Tufanbeyli Santrali’ni devreye aldı. Güler Sabancı, 2016’da Kordsa ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni hizmete açtı. Temsa Otobüs, 2016’da Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli ve elektrikli otobüsünü üretti. Temsa İş Makinaları adına Sabancı, Volvo Kamyon ile Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşmasını imzaladı.

2- Gülsüm Azeri: OMV Türkiye CEO’su olan Azeri, OMV Türkiye’nin 2016 cirosu 30 milyar 790 milyon TL olarak gerçekleşti. 2017’nin ilk çeyreğinde 1 milyar 368 milyon Euro’ya Hollandalı Vitol Group’a satılan OMV Petrol Ofisi’nin başında Azeri yeni stratejilere liderlik ediyor. 2016’daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşan OMV Petrol Ofisi’nin Türkiye’deki istasyon sayısı bin 709. PO, 1,1 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip.

3- Pınar Abay: Abay yönetimindeki ING Bank Türkiye’nin 2016’da aktif toplamı 58 milyar TL, net kârı ise 592 milyon TL olarak gerçekleşti. Özkaynak hacmi 5,1 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik oranı ise %17,08 seviyesine ulaştı. 2016’da mobil bankacılık müşteri payı %85’e yükselen bankanın, yeni nesil mobil finans çözümü ParaMara uygulamasının aktif kullanıcı sayısı 120 bin oldu. Abay, Avusturya’nın mobil bankacılık yazılımı ve ING Grubu’nun ATM yazılımlarının Türk ekipler tarafından hazırlanmasına öncülük etti. 2017 ve sonrası için Abay’ın hedefi, dijitalleşme, teknoloji ve mobile yatırım alanlarında olacak.

Kaynak: Fortune Türkiye

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEylül Ayında En Fazla İhracat Hangi Mallarda Yapıldı?
Sonraki İçerikEngellilik Derecesi %90’nın Üzerinde Olan Böbrek Hastaları da Taşıt Alımlarında ÖTV İstisnasından Faydalanabilir!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz