Ana Sayfa Muhasebe 2017 yılında aldığımız gayrimenkulun satışında değer artışı kazancı hesaplamalı mıyız?

    2017 yılında aldığımız gayrimenkulun satışında değer artışı kazancı hesaplamalı mıyız?

    Daire değer artış kazancı hangi tarihe göre hesaplanır?

    493
    0

    Beyan değeri 250.000 TL olan ve bu değerde belediyede kayıtlı olan bir ev rayiçte oturum almak için 750.000 TL gösterilirse satan kişi açısından ne gibi problemler çıkar?

    Gayrimenkullerin belediyeye bildirimi; Belediyece hesaplanan beyan değerinden az olmamak üzere mükelleflerce serbest olarak tespit edilir.

    Satan kişi açısından ileride ek bir tarhiyat olup olmayacağı konusunda yorum yapamayız.

    Ancak; Beyanda esas olan gerçek alım satım bedelidir.

    Gelir vergisi mükellefi 2014 yılında sözleşmesini imzaladığı bir taşınmazın tapusunu 2017 yılında üzerine alıyor fatura da 2017 yılında kesiliyor. Bu taşınmazı satacak 5 yıl şartından dolayı gayrimenkul değer artışı üzerinden vergisi ödemesi mi gerekmekte. Yoksa sözleşmenin yapıldığı tarih mi baz alınır?

    Hesaplamada dikkate alınacak Tarih 2017’dir. Değer artış kazancı hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrük Kanununa Göre Gümrük Vergisinden Muaf veya Müstesna Olan Eşyalar nelerdir?
    Sonraki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre %10,2 oranında azalışla 227,4 milyar ABD dolar oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz