Ana Sayfa İstatistik 2017 Yılı Mayıs Ayında Sanayi Üretim Endeksi %1,5 Azaldı!

    2017 Yılı Mayıs Ayında Sanayi Üretim Endeksi %1,5 Azaldı!

    1269
    0

    1- 2017 YILI MAYIS AYINDA SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ %1,5 AZALDI.
    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2017 yılı Nisan ayına göre %0,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %2 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,7 arttı.

    2- SANAYİ ÜRETİMİ 2016 YILI MAYIS AYINA GÖRE %3,5 ARTTI.
    Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2016 yılı Mayıs ayına göre %3,5, imalat sanayi sektörü endeksi %3,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6 arttı.

    3- EN FAZLA AZALIŞ SERMAYE MALINDA GERÇEKLEŞTİ.
    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında 2017 yılı Nisan ayına göre en fazla azalış %9,4 ile sermaye malında gerçekleşti.

    4- EN FAZLA AZALIŞ DİĞER ULAŞIM ARAÇLARININ İMALATINDA GERÇEKLEŞTİ.
    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında 2016 yılı Nisan ayına göre en fazla azalış %54,9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu azalışı, %12,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve %6,6 ile mobilya imalatı takip etti.

    5- EN YÜKSEK ARTIŞ BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ MAKİNE İMALATINDA GERÇEKLEŞTİ.
    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Mayıs ayında 2017 yılı Nisan ayına göre en yüksek artış %9,6 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %3,3 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı ve %2,1 ile fabrikasyon metal ürünleri (makine ve teçhizat hariç) imalatı takip etti.

    Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (10.07.2017 – 24730)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında Kazancın Tespitinde Gerçekleşen Yatırım Harcamaları Tutarı Nasıl Hesaplanır?
    Sonraki İçerikTevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında Kazancın Oranlama Yapılmak Suretiyle Tespiti Serbest midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz