Ana Sayfa Ekonomi 2017 Ocak-Eylül Döneminde Türkiye’de En Çok Hangi Marka Araç Satıldı Biliyor musunuz?

    2017 Ocak-Eylül Döneminde Türkiye’de En Çok Hangi Marka Araç Satıldı Biliyor musunuz?

    2738
    0

    Otomotiv Distribütör Derneği (ODD)’nin yapmış olduğu araştırmalara göre Türkiye’de 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde perakende otomobil toplam satışlarında 85.622 araç ile Renault ilk sırada yer alıyor. Renault markasından sonra 78.785 araç ile Fiat ikinci sırada, 77.757 araç ile Volkswagen üçüncü sırada, 71.918 araç ile Ford dördüncü sırada yer alıyor.

    Otomobil sektörüne bakıldığında ise yine Renault 75.320 araç ile birincilikteki yerini korumakta. İkinci 58.501 otomobil ile Volkswagen (toplam satışlarda üçüncü sırada), 42.184 otomobil ile Fiat üçüncü (toplam satışlarda ikinci sırada), 27.516 otomobil ile ise Ford dördüncü sırada yer alıyor.

    Hafif ticari model araç satışlarında ise birincilik 44.402 araçla Ford markasında, 36.601 araçla Fiat ikinci sırada, 19.256 araçla Volkswagen üçüncü sırada ve 10.302 araçla Renault dördüncü sırada yer alıyor.

    Yapılan araştırmalara göre toplam araç satışı ve otomobil araç satışlarında Renault birinci sırada yer alırken hafif ticari model araçlarda Ford markası Renault markasından 34.100 daha fazla araç satışı ile birinciliğe yerleşiyor.

    2017 Ocak-Eylül dönemine ait Perakende Satışlar (Yerli-Yabancı) tablosu aşağıdadır;

    Kaynak: Otomotiv Distribütör Derneği

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGelir Geçici Vergisi Beyannamelerinde Değişiklik Yapıldı!!!
    Sonraki İçerikİngiltere’de İşsizlik Son 42 Yılın En Düşük Seviyesinde!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz