Ana Sayfa SGK 20 günden fazla çalışan personellerin SGK bildirimlerinde kısmı süreli çalışma olarak bildirim...

    20 günden fazla çalışan personellerin SGK bildirimlerinde kısmı süreli çalışma olarak bildirim yapılır mı?

    398
    0

    Cafe-pastane hizmeti veren bir mükellefimiz part-time işçi sözleşmesi ile işe giriş yapmakta. Personel ihtiyacına göre işçiler çalışmakta bazı personeller ayda 17 gün çalışırken bazıları 21 gün çalışıyor. Tabi ki bu ay olarak bakıldığında değişiyor. 17 gün çalışan personelin eksik gün kodu 06 seçilirken 21 gün çalışan personele kanun gereği 06 kod seçemiyorum. Bu durumda seçmem gereken en uygun eksik gün kodu nedir?

    Yeni düzenleme ile 20 günü geçen kısmi çalışmaların, kısmi statüsünden çıkartılıp normal çalışan statüsüne getirilip bildirimleri 07-Puantaj kaydı altında yapılabilmektedir.


    Tam zamanlı çalışmakta olan personelimiz 01.01.2022 tarihinden itibaren firmamızda çarşamba -perşembe -cuma günleri 10:00-19:00 saatleri arasında çalışmaya devam edecek ve bu çalışma karşısında sabit bir rakam ödenecektir. Bu şartlarda çalıştığında yeni seneden itibaren kısmi süreli sözleşmeye geçebilir miyiz? Bu çalışma koşullarında hafta tatiline hak kazanmış olacak mı ve bunun içinde ek ödeme yapılması gerekli midir?

    1. İşçiniz hizmet sözleşmesinde değişiklik meydana gelmiş ise yeni iş sözleşmesi kısmi süreli olarak düzenlenmeli ve bildirimde kısmi çalışma işaretlenmelidir. 

    2.6 iş günü çalışmadan sonra hafta tatiline hak kazanılmaktadır.


    BENZER İÇERİKLER

    Kısmı süreli çalışan personeller bir ayda en fazla kaç gün SGK’lı olabilir?

    ARGE projesinde kısmi süreli çalışan personellerin hafta sonu tatilleri 5746 sayılı SGK teşviki kapsamında…

    Kısmi süreli çalışan personellerimiz için SGK’ya hizmet sözleşmelerin iletmeli miyiz?

    Kısmi süreli çalışanlar ay içindeki geri kalan günlerini İsteğe Bağlı Sigorta ile tamamlarsa bu…

    Kısmi süreli çalışan personellerin prim gün sayısı nasıl hesaplanır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa vadeli dış borç stoku, geçen yılın aralık ayında 125,6 milyar dolar oldu
    Sonraki İçerikGeçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için süre uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz