Bakan Pakdemirli:
“18 Yılda 587 Hidroelektrik Santralimizi Hizmete Aldık”
“Ülke Ekonomisine 233 Milyar Liralık Katkı Sağlandı”
“Üretim Potansiyelimiz 44 Milyar kWh’den 102,1 Milyar kWh’ye Çıkmıştır”
Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’de hidroelektrik enerjinin, elektriğin sigortası olduğunu belirterek, “Bu alanda son 18 yılda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz büyük işlerin altına imza attı. Özel sektöründe bu alanda yatırım yapmasına imkân sağlanmasıyla birlikte DSİ ve özel sektör, ülkemizde 18 yılda 587 adet HES projesini tamamlayarak hizmete almıştır.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu 587 adet Hidroelektrik Santralinden (HES) 233 milyar liralık üretimin gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Bakan Pakdemirli açıklamasında şu bilgilere yer verdi;
“Hizmete alınan 587 adet HES ile üretilen 895 milyar kWh elektrik ile ülke ekonomisine bugüne kadar 233 milyar liralık katkı sağlandı. Üretim potansiyelimiz ise 44 Milyar kWh’den 102,1 Milyar kWh’ye yükselmiştir. Enerji bağımlılığını azaltmak için yerli kaynakları hızla devreye alıyoruz. Su kaynakları bakımından söz konusu avantajlara sahip ülkemiz, bu kaynakların değerlendirilmesi noktasında ne yazık ki henüz ulaşılması gereken düzeyde değil. Ancak biz bu kaynağı etkin bir şekilde kullanmakta kararlıyız. Hizmete alınan son 18 yıldaki 587 HES’in yıllık ortalama enerji üretim potansiyeli 57,1 milyar kWh ve bu tesislerden bugüne kadar 895 milyar kWh elektrik üretildi.”
TEMİZ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ
Kalkınmakta olan ülkemizin hızla artan enerji talebinin yerinde, zamanında, temiz ve yenilenebilir olarak karşılanmasını sağlama açısından HES’lerin çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli “Bütün dünyada, Amerika’dan Kanada’ya, Finlandiya’dan Japonya’ya kadar birçok ülke, hidroelektrik enerji potansiyelini yüzde 80 hatta yüzde 100’e kadar artırmıştır. Dolayısıyla bu alandaki çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 12.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.