Ana Sayfa SGK 17103 sayılı teşvik için işverenin sağlaması gereken şartlar nelerdir?

17103 sayılı teşvik için işverenin sağlaması gereken şartlar nelerdir?

17103 sayılı teşvik için işverenin sağlaması gereken şartlar nelerdir?

886
0

2019 nisan ayında açılan işyerinde 1 kişi 5510 sayılı kanun kapsamında 1 kişi 17103 sayılı kanun kapsamında sigortalı çalışmaktadır. Aynı işveren ortalama hesabı yapılmaksızın 3.kişiyi yine 17103 sayılı kanun kapsamında sigortalı çalıştırabilir mi?

 

İşveren yönünden:

  1. a) İşyerinin özel sektör işverenine ait olması, Teşvikten 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamındaki alım ve yapım işleri, 4734 sayılı Kanunun 3üncü maddesine göre istisna olan alım ve yapım işleri ile uluslararası anlaşma hükümlerine göre yapılan alım ve yapım işlerinde/işyerlerinde çalıştırılan sigortalılardan dolayı faydalanılamayacaktır.

 

  1. b) Sigortalının, işe alındığı yıldan bir önceki takvim yılında (Ocak-Aralık döneminde) işe alındığı işyerinin APHB veya MPHB’ de kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması, Ortalama hesabında, 0,01-0,49 arasındaki küsuratlar sıfıra, 0,50-0,99 arasındakiler ise tama iblağ edilecektir.

Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFatura, çek, senet, navlun, serbest meslek makbuzu vb. belge tipleri elektronik defter uygulamasında, nasıl kaydedilecektir?
Sonraki İçerikKDV’den muaf ibaresiyle tarafımıza düzenlenen fatura ve makbuzları gider olarak kayıt edebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz