Ana Sayfa Duyurular 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay...

136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay ertelenecek!

569
0

“KOSGEB destekli kredilerin ödemeleri 3 ay ertelenecek. Erteleme maliyetini KOSGEB üstlenecek.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 136 bin KOBİ’ye müjde geldi. KOSGEB’in kredi destek programından faydalanan ve bankalara ödemeleri devam eden 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitlerini 3 ay ertelediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, erteleme maliyetinin KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

COVİD-19 Önlemleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı, ikinci kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarabya’daki Huber Köşkü’nden katıldığı toplantıda, yeni tip koronavirüs Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve bunların ekonomiye olan yansımaları değerlendirildi.

Yeni Bir Adım

Toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine sağladığımız kolaylıklara bir yenisini daha ekliyoruz. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan, mayıs, haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini de erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.” dedi.

Kredi Taksitleri Ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan düzenleme ile Covid-19 salgınının etkilerinin azaltılması için reel sektöre destek olmak amacıyla KOSGEB tarafından uygulanan kredi destek programlarından faydalanan işletmelere bir kolaylık getirildi. Bankalara kredi ödemeleri devam eden işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay ertelendi.

136 Bin İşletme

KOSGEB’in kredi destek programları kapsamında bankalardan kredi kullanan 136 bin 255 işletme bulunuyor. Bu işletmelerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına tekabül eden borçları 713 milyon TL tutuyor.

Finansman Maliyeti KOSGEB’e

Erteleme karşılığında işletmeler herhangi bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden dolayı oluşacak finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak.


Kaynak: kosgeb.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar departman bazında veya kişi bazında kısa süreli çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?
Sonraki İçerikİhraç edeceğimiz ürünün üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen girdilere ne tür kolaylıklar sağlanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz