Ana Sayfa Vergi Fotoğrafçılık hizmetleri KDV tevkifatına tabi midir?

    Fotoğrafçılık hizmetleri KDV tevkifatına tabi midir?

    Ürün katalogları için çekilen fotoğraflar reklam hizmeti kapsamında değerlendirilmemelidir.

    2355
    0

    Müşterimiz araç taşıma ve çekme hizmeti Vermekte ve 2/10 Tevkifat uygulayarak faturalarını kesmektedir. 

    Müşterilerinden bir tanesi gün içinde kendisine kesmiş olduğumuz faturaların işlem bazında kimi 1.000,00 TL’nin altında kimi 1.000,00 TL’nin üzerinde olması hesabıyla 1.000,00 TL’nin altındaki faturalara tevkifat kesmememiz gerektiğinden bahisle itiraz etmektedir. Dayanak olarak her bir çekme ve taşıma işi ayrı işlem demektedir. Gün içinde aynı firmaya kesmiş olduğumuz faturalarda böyle bir uygulama yapılabilir mi?

    Müşterinizin yapmış olduğu iş yük taşımacılığı işidir. 

    2/10 oranında KDV tevkifatına tabidir. Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 1.000.-TL’yi aşmadığı takdirde, hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır. 

    Tevkifat zorunluluğundan kaçınmak amacıyla, birden fazla fatura düzenlenmek suretiyle bedelin parçalara bölündüğünün tespiti halinde vergi dairelerince, bütünlük arz ettiği anlaşılan alımların toplamının yukarıda belirtilen sınırı aşıp aşmadığına bakılarak gerekli cezai işlemler yapılır.


    Tereddütte düştüğüm konu 1 Mart’ta yürürlüğe giren ”Reklam hizmeti alımları 3/10 oranında KDV tevkifatı” hususudur. Mükellefim ürün fotoğrafı çekmektedir ve bu ürünlerin birçoğu kataloglarda ya da internet ortamında ürün görseli olarak kullanılmaktadır. Ancak direk bir reklam hizmeti vermemektedir. Aynı zamanda bu ürünleri çekerken malzemeler kullanıp maliyetinde katlanmakta, bunları da kestiği faturada hizmet alıcısına yansıtmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda firmamızın kesmesi gereken fatura 3/10 tevkifatlı olmak zorunda mıdır? 

    Müşterinizin yaptığı iş Reklam işi değildir. KDV tevkifatı olmayacağı görüşündeyiz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek mensupları sağlık ve eğitim harcamalarını gider olarak kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikİsteğe bağlı sigorta primi ödeyen kişiler ödedikleri primleri iade isteyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz