Ana Sayfa Vergi 1003A ve 1003B beyannamesi arasındaki fark nedir?

1003A ve 1003B beyannamesi arasındaki fark nedir?

6022
0

Bağımlı olarak çalıştığım firmada 01.01.2019 tarihinde işe başladım. Beyannamelerin tarafımdan verileceğine dair vergi dairesi bildirimini 2019 Ocak ayı içinde gerçekleştirdim. Firmanın 2020 beyannamelerinin tarafımdan verileceğine ilişkin vergi dairesine yeniden bildirim yapmam gerekiyor mu? Ayrıca, firmada ayrı bir İK departmanı olmadığından ve muhtasar beyanname ile SGK bildirimleri tarafımdan yapıldığından, muhtasar prim hizmet beyannamesi de ayrıştırmadan tarafımdan verilecektir. Bu durumda vergi dairesine yeni şifre başvurusuna gerek var mı?

Yeni bir bildirim yapılmaz. Firmada çalıştığınız sürece beyanname ve bildirimlerde sizin isminiz olmaya devam edilecektir. Yeni şifre alınması zorunlu değildir. İSTENİRSE alınır.

 

Muhtasar ile SGK birleşmesinden dolayı 1003A ve 1003B olarak 2 beyanname mevcut.

Şirketimizde 400 çalışan mevcut. Serbest meslek makbuzu ve kira ödemelerimiz de mevcut.

Bütün sigorta ve stopaj kesintilerini, sadece 1003A Muhtasar prim hizmet beyannamesinde mi bildireceğiz, yoksa ücrete ait kesintileri 1003B de, diğer kesintileri (kira, serbest meslek makbuzu vs.) 1003A mı bildireceğiz? Yani 2 beyanname mi vereceğiz?

Şirketinizin Beyannameleri Şirket adına alınmış şifre ile gönderiyor ise; Talep etmeniz halinde sadece Ücretlerden kesilen vergi ve SGK bildirimlerinin gönderileceği İkinci bir şifreyi VD den alabilirsiniz.

Bu işlem zorunlu değildir. İkinci şifre almanız halinde SADECE Ücretlerden kesilen vergi ve SGK işlemleri için 1003B numaralı Beyanname gönderilir.

Diğer tüm GV kesintilerini ise 1003A numaralı beyanname ile gönderilir.

Muhasebe bürolarınca gönderilecek birleştirilmiş muhtasar beyanname için 1003A sayılı beyanname kullanılır. Bu bürolar ikinci şifre alamazlar.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEv ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 18.2.2020
Sonraki İçerikHayvan satış yerlerinin ruhsatlandırılma ve denetleme usul ve esasları hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 18.2.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz